Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Bombagyárosok: meghosszabbították az előzetesüket

Három hónappal meghosszabbította a nyomozási bíró az áprilisban elfogott, terrorizmussal gyanúsított négyfős társaság tagjainak előzetes letartóztatását.
Mint ismert, Pest megye több pontján összesen négy embert fogtak el áprilisban az NNI nyomozói. Minden jel szerint robbanószerkezeteket gyártottak. Jelenleg mind a négy férfi ügyét a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek hétfőn elmondta, hogy a gyanúsítottak előzetes letartóztatását a nyomozási bíró három hónappal meghosszabbította a nyomozási bíró az ügyészség indítványára.

Mint ismert, a négy férfi egyike a gyanú szerint robbantást hajtott volna végre április 8-áról 9-ére virradó éjjel Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő adonyi házánál. A gyanú szerint egyébként 2007 decemberében ő lőtt Hiller István oktatási és kulturális miniszter házára is. "Állami szerv kényszerítése céljából fegyverrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntette" - ezzel gyanúsítják a hivatalos megfogalmazás szerint. Ezenkívül gyanúsítják emberölés előkészületével, robbanóanyaggal valamint lőfegyverrel visszaéléssel is, előbbit engedély nélkül megszerzett robbanóanyaggal, utóbbit engedély nélkül megszerzett fegyverrel követte el a gyanú szerint.

A csoport célpontjai politikusok és neves közéleti személyiségek voltak. Korábban az ügy kapcsán Draskovics Tibor rendészeti tárcavezető úgy fogalmazott, hogy Magyarországon megjelent a belföldi eredetű, politikai motivációjú terrorizmus, de jó hír, hogy a rendőrség tudja, hogyan kell felvenni a harcot ezzel a veszélyes jelenséggel szemben.

Olvasóink írták

 • 8. bo 2009. május 11. 12:15
  „Még valami a 2-höz: Kirabolnak, belibbenek a rendőrségre feljelentést tenni, onnan elhajtanak- jöjjek vissza később most a gyilkosokat üldözik. Fontossági sorrend legyen, de a többi ügynek is haladni kell!”
 • 7. bo 2009. május 11. 12:07
  „Tehát, ha nem ölnek nem is bűnösök? Remélem üres a hasad és azért beszélsz félre?”
 • 6. Strat-n 2009. május 11. 12:01
  „Ecsődi lőtt Hiller házára...”
 • 5. flexsnake 2009. május 11. 11:56
  „2. aki bűnös mellé áll, maga is sáros. Ne feledd! ;)”
 • 4. flexsnake 2009. május 11. 11:55
  „,,Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek hétfőn elmondta, hogy a gyanúsítottak előzetes letartóztatását a nyomozási bíró három hónappal meghosszabbította a nyomozási bíró az ügyészség indítványára."
  Iskolapéldája ez a mondat hogyan ne írjunk :D Szóismétlés, indokolatlanul hosszú mondat :D”
 • 3. flexsnake 2009. május 11. 11:55
  „,,Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek hétfőn elmondta, hogy a gyanúsítottak előzetes letartóztatását a nyomozási bíró három hónappal meghosszabbította a nyomozási bíró az ügyészség indítványára."
  Iskolapéldája ez a mondat hogyan ne írjunk :D Szóismétlés, indokolatlanul hosszú mondat :D”
 • 2. hazaipalya 2009. május 11. 11:45
  „nem gyilkoltak meg senkit. elöbb a gyilkosokat fogják el .”
 • 1. bo 2009. május 11. 11:40
  „Mit kell ezen ennyit sz@rozni. 20 év hadd gondolkozzanak, milyen bombát csinálnak legközelebb. Szégyen ez a magyar jogszolgáltatás!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véletlenül lopták el a lőszereket

Nem a lőszereket akarták ellopni a tolvajok múlt héten csütörtökön a Ferencvárosi pályaudvarról -… Tovább olvasom