Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Börtönférőhelyek bővítene a kormány

Börtönférőhelyek bővítésére fordítaná a kormány a belügyi épületek eladásából befolyó pénzt
A büntetés-végrehajtási intézmények férőhelyeinek bővítésére lehetne fordítani azt a pénzt, amely az egykor belügyi célokra használt, állami tulajdonú ingatlanok értékesítéséből folyik be - rögzíti a nemzetgazdasági miniszternek a parlament elé szombaton beterjesztett módosító indítványa.

Matolcsy György a 2012-es költségvetésről szóló törvény Ház előtt fekvő módosításához nyújtott be zárószavazás előtti indítványt, amely úgy szól, hogy a korábban belügyi célokra használt, értékesítésre kijelölt, állami tulajdonú ingatlanok eladásából és hasznosításából származó bevételek idén - a kormány jóváhagyásával - olyan beruházások finanszírozására fordíthatók, amelyek a büntetés-végrehajtási szervezet fogvatartotti férőhelyeinek bővítését szolgálják.

A tárcavezető magyarázatában azt írja, hogy a folyamatosan növekvő fogvatartotti létszám indokolttá teszi a büntetés-végrehajtási férőhelyek mielőbbi bővítését, mostani javaslata pedig a költségvetési egyenleg romlásának megakadályozása érdekében ingatlanértékesítési bevételekhez köti a többletkiadás lehetőségét.

Olvasóink írták

 • 3. Írástudatlan 2012. március 25. 10:50
  „Jó lenne egy hatalmas nagy új börtönt építeni ahová belehetne csukni az idáig uralkodó mindenkori kormányt és a velük egyetértőket.Útána meg visszahozni a halálbüntetést és egyből lenne egy megüresedett börtön.”
 • 2. papika56 2012. március 24. 17:20
  „Nagyon helyes ! Mert 2 év múlva --364 hellyel kell majd több ! remélem.”
 • 1. klj-54 2012. március 24. 16:17
  „Improduktív beruházás.
  Bár ha maguknak csinálják akkor megértem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Föld órája: a Lánchídról kapcsolják le Budapest fényeit

A Lánchídról figyelhetik meg az elsötétedő Budapestet az érdeklődők március 31-én a Természetvédelmi Világalap (WWF) Föld Órája elnevezésű rendezvényén. Tovább olvasom