Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Bővül a magyar-vietnámi gazdasági együttműködés

A Magyar-Vietnámi Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság (GVB) január 11-13. között Budapesten tartja harmadik ülését, az üléssorozat kiemelt témái között szerepel a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztése, különös tekintettel a kereskedelem, a beruházások és finanszírozás, az energetika és egyéb infrastruktúrafejlesztés, az egészségügy és gyógyszeripar területére.
A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tárgyalópartnerek áttekintik a környezetvédelem, víztisztítás és vízgazdálkodás, az infokommunikáció, a közlekedés és turisztika, mezőgazdaság, állat- és haltenyésztés, az élelmiszeripar, a védelmi ipar, a tudomány és oktatás kooperációs lehetőségeit is.

A magyar nemzetközi fejlesztési együttműködési programban Vietnám stratégiai partnerként szerepel. 2008-ban 35 millió euró, 2009 szeptemberében 60 millió euró értékben született kormányközi keret-megállapodás Vietnámnak nyújtott segélyhitelről.

A minisztérium közleménye szerint az elmúlt években a globális gazdasági-pénzügyi válság ellenére Magyarország és Vietnám kapcsolata minden területen bővült, beleértve a hagyományos kereskedelmi kapcsolatot, a fejlett vállalatközi együttműködéseket és a vegyes vállalatok létrejöttét is.

"A III. ülésszak kapcsán jelentős eredmény, hogy a GVB jegyzőkönyvébe számos, előremutató kezdeményezés, javaslat került bele, ezek olyan fontos területekre terjednek ki, mint a környezetvédelem, az energetika, vízgazdálkodás, a mezőgazdaság, valamint az informatika" - hangsúlyozta Oláh Lajos, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára, a bizottság társelnöke.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Prostituáltaktól követelt pénzt a férfi

Prostitúcióval foglalkozó, s korábban neki "dolgozó" nőktől követelte több hónapi bevételük felét -… Tovább olvasom