Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Budai: nem fenyegettem meg Török Zsoltot

Az MSZP sajnálja, hogy Budai Gyula "bátorsága és buzgalma a saját, igen nagy közfelháborodást kiváltó lakásügye tisztázására már nem terjed ki".
Nem fenyegettem meg Török Zsoltot - közölte Budai Gyula pénteken.

Az elszámoltatásért felelős kormánybiztos hozzátette: annyit közölt sajtótájékoztatója után a szocialista politikussal, hogy "jó lenne, ha megjelenne az ellene folyó büntetőeljárás miatt tartandó tárgyalásokon, mivel mindenkinek állampolgári kötelessége, hogy felszólításra megjelenjen a hatóság előtt, ahelyett hogy rendszeresen megzavarja a Miniszterelnökség sajtótájékoztatóit".

Budai Gyula felidézte: 2011. április 13-án rágalmazás miatt feljelentéssel élt Török Zsolt ellen, aki lakásvásárlása kapcsán állított valótlan információkat róla sajtónyilvánosság előtt, és aki sem a 2011. október 4-i első meghallgatás alkalmával, sem a 2011. december 6-i tárgyaláson nem jelent meg a bíróság előtt és távolmaradását sem mentette ki.

Az MSZP pénteken közleményben az elszámoltatási kormánybiztos aznapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva azt közölte: az MSZP értékeli Budai Gyula "bátor" buzgalmát. "Ám érthetetlen, hogy az el-, illetve leszámoltatásért felelős kormánybiztos honnan és miért veszi a bátorságot, hogy megelőlegezze a parlament Juhász Ferenc mentelmi ügyében hozandó döntését" - olvasható a közleményben.

Az MSZP sajnálja, hogy Budai Gyula "bátorsága és buzgalma a saját, igen nagy közfelháborodást kiváltó lakásügye tisztázására már nem terjed ki". Kifogásolják, hogy képviselőjük, Török Zsolt a sajtótájékoztatót követően erről kérdezte a kormánybiztost, ám ő - a közlemény szerint - fenyegetéssel válaszolt.

"Török Zsolt ma ismét a Miniszterelnökség sajtótájékoztatóját nézte ki magának bohóckodása helyszínéül. Ezt eddig sem engedtük meg, és ezután sem fogjuk" - reagált a történtekre közleményében Havasi Bertalan.

A miniszterelnök sajtóstábját vezető helyettes államtitkár hangsúlyozza, ő felel a sajtótájékoztatók rendjéért és tisztességes lefolytatásáért, ennek keretében kérte meg az újságírókat, hogy rövid ideig várakozzanak, amíg tisztázza a helyzetet.

Az Országgyűlés pénteken dönt Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter mentelmi jogának felfüggesztéséről. Budai Gyula az ennek apropóján tartott sajtótájékoztatóján azt közölte: összesen negyvennégy, korábban a Honvédelmi Minisztérium tulajdonában lévő lakás eladásával kapcsolatban folytat vizsgálatot az elszámoltatási kormánybiztos. Emlékeztetett arra: azért jelentette fel Juhászt Ferencet, mert szerinte a képviselő még honvédelmi miniszterként hozzájárult ahhoz, hogy valódi értékük töredékéért szolgálati luxuslakásokat adjanak át minisztériumi felsővezetőknek és tábornokoknak.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2011. december 24. 00:06
    „Csak az fenyegetőzhet akinek hatalma van. Ilyen egyszerű Buday úr.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztették Juhász Ferenc mentelmi jogát

A legfőbb ügyész jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanújával… Tovább olvasom