Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Civil rendeletet alkottak Szentendrén

Nemcsak tájékozódhatnak Szentendre ügyeiről, hanem közvetlenül bele is szólhatnak a város életének alakulásába, illetve jövőjének tervezésébe a helyi civil szervezetek és egyházak egy, a napokban elfogadott helyi rendeletnek köszönhetően – közölte a polgármesteri hivatal munkatársa.
Az úgynevezett civil rendelet egyebek mellett bevezeti az állampolgári tanácskozás jogintézményét, amelynek révén a város lakossága által vitatott kérdésekre a többség által helyesnek tartott válasz lesz a mérvadó – mondta Kammerer Zsófia. Ilyen kérdés lehet például, hogy a Pest megyei településen milyen területeket vonjanak be a lakóövezetekbe, hol, milyen köztéri szobrokat állítsanak fel, vagy merrefelé változtassanak a forgalmi renden – fűzte hozzá.

A most megalkotott rendelet nyomán létrehozzák a Civil Kerekasztalt, az Idősügyi és az Ifjúsági Tanácsot, de megalakul majd a Nők- és a Vállalkozók Tanácsa is.

A tanácsok tagjait és vezetőit az illetékes civil szervezetek választják meg – közölte Kammerer Zsófia, aki azt is elmondta, hogy a Szentendrén működő civilek és egyházak novembertől regisztrálhatják magukat a település civil adatbázisába a város honlapjáról letölthető nyilatkozat és adatlap kitöltésével. A regisztráció egyik előnye, hogy az adatbázisban szereplőkre egy-egy pályázaton való részvételkor a korábbinál kevesebb adminisztrációs teher hárul – magyarázta a hivatal munkatársa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajánlószelvény-regisztrációt indít az LMP

Ajánlószelvény-regisztrációs kampányt indít a Lehet Más a Politika (LMP) – jelentette be… Tovább olvasom