Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Csökkentené a magyar kockázati felárakat az IMF-megállapodás

Jelentősen csökkentené a magyar kockázati felárakat, ha a kormánynak sikerülne megállapodásra jutnia a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), de a tárgyalások várhatóan nehéznek bizonyulnak - vélekedtek az új típusú együttműködést célzó tárgyalási szándék bejelentéséről pénteki helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó piaci elemzők.
A Commerzbank pénzügyi elemzői szerint az eddigi kormányzati nyilatkozatok olyasféle elővigyázatossági egyezmény lehetőségére utalnak, mint amilyen Románia és az IMF között fennáll. Ez nem jelent közvetlen pénzfolyósítást, de lehetővé tenné az IMF-támogatást, ha a magyar kormánynak hirtelen nagyobb finanszírozási szükségletei jelentkeznének.

A Commerzbank szerint egy ilyen "biztosítási megoldás" valószínűleg önmagában hozzájárulna a magyar kockázati felárak jelentős eséséhez, és ha "reális" megállapodás születik az IMF-fel, "ki van kövezve az euró forintárfolyamának lefelé vezető útja is".

A Goldman Sachs (GS) bankcsoport londoni elemzői szerint egy hiteles IMF-programmal Magyarország elkerülheti a mind lassabb növekedéshez társuló egyre erősebb költségvetési megszorítások "ördögi spirálját", de a megállapodásig várhatóan nehéz tárgyalások vezetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb közlekedési baleset történt

Asérüléssel járó baleset a közutakon nyolc százalékkal csökkent az előző évhez képest - közölte a… Tovább olvasom