Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Debrecenben határérték fölött van a porkoncentráció

Debrecenben a szálló por légköri koncentrációja két egymás utáni napon túllépte a tájékoztatási határértéket - derült ki az önkormányzat lakossági tájékoztató közleményéből, amelyet vasárnap az MTI-hez is eljuttatott Kovács Zoltán kommunikációs tanácsnok.
Pénteken a város három, szombaton két mérőállomása mutatta a napi átlagos koncentrációnak - köbméterenként 50 mikrogrammnak - a másfélszeresét, amiről már tájékoztatni kell a lakosságot. Debrecenben a két napon mért legmagasabb érték 87 mikrogramm fölött volt köbméterenként. Szmogriadót akkor kell elrendelni, ha két napon át 100 mikrogrammm/köbméternél magasabb értéket mérnek.

A meteorológiai előrejelzések szerint vasárnap a levegőminőség kismértékű javulása várható, hétfőn azonban a légszennyezettség ismételt növekedése valószínű.

A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a nagyobb mennyiségű pornak a szemre, a légutakra és légzőszervekre, valamint a tüdőre van veszélyes hatása.

A leginkább veszélyeztetetteknek - légúti betegségben szenvedők, idősek és kisgyermekek - azt javasolják, hogy minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, egyben mindenkitől az autók használatának mellőzését kérik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtámadták egy nyíregyházi zálogház alkalmazottját

Súlyos sérüléseket szenvedett egy nyíregyházi zálogháznak az alkalmazottja, akit vasárnap délelőtt… Tovább olvasom