Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Decemberre kész a legélhetőbb magyar városok listája

Decemberben hirdeti ki a 20 ezer lakosúnál nagyobb, legélhetőbb magyar városok listáját a CSR Hungary - közölte a társadalmi felelősségvállalási fórumot szervező Atlantis Press Kft. az MTI-vel.
A rangsor alapjául szolgáló felmérés októberben és novemberben készül. A kezdeményezést a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. valamint a CEURINA Közép-európai Városkutatási és Innovációs Nonprofit Kft. támogatja. Miután a kezdeményezés nyitott, így ahhoz bárki csatlakozhat - áll a közleményben. A szervező arra keresi a választ, hogy az emberek miért érzik jól magukat egy településen, illetve mitől lesz fenntartható, és élhető egy város. A CSR Hungary eddig rendezvényszervezéssel, tanácsadással foglalkozott, de kiadványokat is készített a társadalmi felelősségvállalás témakörében

Olvasóink írták

 • 15. nanemaaa 2011. október 03. 09:53
  „Szerintem a parlament önálló város státuszt fog kapni, és a legélhetőbb város első 10 helyezettje a Parlament lesz. ;)”
 • 14. Bendegúz007 2011. október 03. 09:20
  „9. techMon -írta Hódmezővásárhelyt,viccelve.
  Ott például nagyon nincs munka van 1 pár barátom aki ottani lakos,de onnan mindenki menekül,vagy másik nagyvárosba ,vagy külföldre.
  Egyik ilyen ismerősöm például az egész családjával kiment német országba.
  Magyarországon szerintem csak a nagyvárosok fognak fejlődni ezen belül is,Budapest,Pécs,Győr,Szeged,Debrecen,Miskolc,Kecskemét,Sopron,1-2 város még beleeshet ebbe a körbe.
  Ezen városok nagyságuknál fogva,infrastruktúrát nézve önfejlődésre képesek,pl..1 nagyobb beruházást vonzanak magukhoz.A kisebb települések,és kisebb városok nagy többsége az elnéptelenedés felé fog haladni évről évre.”
 • 13. igazságkereső 2011. október 02. 19:12
  „Szegeden 10 éve egyáltalán nem lehet állást találni, oly annyira nem,hogy a kevés meghirdetett álláshelyekre beadott írásos pályázatokra még csak nem is válaszolnak! Szegeden a Munkaügyi Központ még álláskeresőt el nem helyezett!”
 • 12. Queenmargareth 2011. október 02. 18:08
  „tudom, hiszen azt írtam drasztikusan lecsökkent, uis sokkal több volt 2006 és 2009 között, mert ez érintett.És bizony két hét után nő létemre jó állást találtam Pesten :) Újpesten vagy a XV. kerben.
  Itt viszont 2010 óta élek és bizony pl többfordulós!!!, próbanapos takarítási állást kaptam meg 4 órában 8 hónap küzdés után.De SZEGEDET is szeretem, mint várost.”
 • 11. zoltanszabo 2011. október 02. 17:30
  „T. 8.
  Napi szinten nézem az álláshídetéseket . Amit csak tudok oldalakat megnézek. Az állásajánlatok kb. 80 % Bpesten v. közvetlen környékén van !”
 • 10. zoltanszabo 2011. október 02. 17:27
  „T. 5. olcsi.
  Sok évig éltem a XII. k. ben. A Béla király úton a házam előtt mentek a fejesek a "rezidenciába " Még akkor Göncz Á volt ott a lakó.
  Tudod nagyot fordult velem a világ azóta. Én is másként láttam a dolgokat még 10-12 évvel ezelőtt.”
 • 9. techMon 2011. október 02. 17:16
  „Szerintem Debrecen és Vásárhely fej-fej mellett az élen végeznek.
  Na viccet félretéve BP. valamint a É-nyugat magyarországi városok.”
 • 8. Queenmargareth 2011. október 02. 16:44
  „3 kedves zoltanszabo, én több városban, így a fővárosban is éltem. Tényleg ne a XII. ker-t hozd fel, hogy csak az szép és csak ott élnek jól. Nem. PESTEN is nagyon jó lehetőségek voltak, de a főváros minden szempontból más, mint mondjuk Szeged.
  pl.a munkanélkülieknek mentora van! Akik ténylegesen segítik az embert!

  Ez a város mindig szép volt, ha minden építkezés befejeződik és kibírjuk:)márpedig kibírjuk, akkor még szebb lesz. Munkahely???????Azt nem nagyon találsz itt..., viszont a fővárosban is lecsökkent az álláshirdetések száma, drasztikusan.”
 • 7. Bendegúz007 2011. október 02. 16:23
  „6. varadipal
  Nagyon jól beszéltél,és igazad van
  Örülök a hozzászólásodnak mert én is így látom,és tudom hogy a rendszer váltás óta Szeged mennyit szépült,mennyivel élhetőbb tereket kapott.
  Például a Mars tér és környéke nem olyan lepukkant mint gyerekoromban,még van mit szépülnie tudom.
  Budapestről meg annyit hogy egyik ismerősöm másfél évig élt fent,én biztattam, hogy jöjjön le Szegedre mert meg fogja találni a számítását,és már az első állásinterjú napján fel is vették,annyit kap mint Pesten.
  Szóval élhető városban élünk.”
 • 6. varadipal 2011. október 02. 14:32
  „42 év munka után tisztes nyugdíjam van, és az emberek előre vagy visszaköszönnek az utcán.A hivatalokban emberi hangon szólnak hozzám, a közlekedés, az ellátottság a budapestit magasan meghaladja. 3 éve lakom Szegeden, én még érzékelem a város változásait. A háborgó, elégedetlen ős-szegedi " lokálpatrióták" nem éltek még más hasonló nagyvárosban, így a különbséget sem érzékelik.Körülbelül olyan, mint a disznóól és a tehetős kúria közötti eltérés. A város szeretete nem politikai pártfüggőség kérdése, és nem karrierpolitikusok traccspartijának színhelye.”
 • 5. olcsi7 2011. október 02. 14:13
  „zoltanszabo, szerencsére azért akad még olyan ember akinek van munkája és nem a világvégét várja, hanem örül a mának és annak, hogy Magyarország egyik legszebb városában élhet. Én ilyen vagyok, pedig van akiről gondoskodnom kell és eltartanom, és mégis, tudok örülni, hogy Magyaroroszág egyik legszebb városában élhetek. A XII. kerületen kívül millió klassz hely van, és ne oda vágyakozz, ahova valószínűleg soha nem fogsz eljutni, hiszen tényleg olyan leszel amilyen a hozzászólásod is. Ez pedig a környezeteden kívül neked lesz a legrosszabb.”
 • 4. papsajt 2011. október 02. 11:56
  „nyilván se Szeged,se Esztergom nem fog előkelő helyen végezni :)
  a politika mindent tönkretesz, ezt csak tetézi,hogy a díszburkolatos utcák sokasága nem oldja meg a munkahelyek problémáját.”
 • 3. zoltanszabo 2011. október 02. 11:25
  „Szerintem ma Magyarországon , Bpesten a XII. k. ben lehet csak jól élni !!!!!!!!!”
 • 2. varadipal 2011. október 02. 11:13
  „Ez nem kérdés. Szeged!”
 • 1. zoltanszabo 2011. október 02. 10:52
  „Az a legélhetőbb város : ahol van munkahely, normális fitetéssel, jó a közbiztonság, boldogok az emberek, ahol mosolyognak, barárságosak,nyiltak, szeretik egymást .
  Ez nekünk csak álom ! Mert nem jellemző ma Magyarországra, az emberek fásultak, kiábrándúltak, munkanélküliek, napi megélhetésükért küzdenek, és sokan éheznek, nyomorognak ,kilakoltatástól rettegnek ....stb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: az erő és a siker alapja a nemzeti gazdaság

Minden erős és sikeres európai országban "magától értődő", hogy az erő és a siker alapja a nemzeti gazdaság - jelentette ki Orbán Viktor szombaton Székesfehérváron. Tovább olvasom