Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Diákhitel és utalás

Március 12-én folyószámlájukon találhatták diákhitelük esedékes összegét azok a régebbi ügyfelek, akiknek beiratkozását a tavaszi szemeszterre tanulmányi osztályuk visszaigazolta.
Az új igénylők közül azok jutottak most hitelhez, akik legkésőbb február 15-ig beadták igénylésüket, beiratkoztak, és azt tanulmányi osztályuk igazolta.

A mostani kifizetés alkalmával minden eddiginél nagyobb összeget, 7 milliárd 721 millió forintot utalt át összesen a Diákhitel Központ, mivel a havi folyósítást kérő jogosultak a februári és a márciusi, míg az egyösszegű folyósítást igénylők a teljes, öt hónapra vonatkozó kölcsön összegét egyszerre kapták meg.
További információ a www.diakhitel.hu honlapon található és a 20/9350-159-es számon kérhető.

Most először kapta meg igényelt hitelét 1452 hallgató, így velük együtt a diákhitel-szerződéssel rendelkezők száma 157.752. Ahogy korábbi félévkezdések alkalmával, most is sokan, 11.592-en még nem iratkoztak be tanintézetükbe. Többségük azért, mert erre nem volt módja (egyes levelező szakok). Számukra az első kifizetés – ha a következő egyeztetés alkalmával a tanulmányi osztályuk visszaigazolja a beiratkozást – csak a következő diákhitel-kifizetési napon, április 15-én lesz lehetséges. Ekkor azonban a megszokott módon – visszamenőlegesen februártól – hozzájuthatnak pénzükhöz.

A folyósítás felfüggesztésére, újraindítására, egyösszegű kifizetés iránti kérelem érvényesítésére a tavaszi félévben május 15-ig van mód. A február 28. után beérkezett összeg-, illetve bankszámlaszám-módosítási kérelmeket már csak a következő, az őszi szemeszterben lehet figyelembe venni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes programokkal

A Győri Tavaszi Fesztivál programjában szerepelt OME Napok szervezője, az Orosz–Magyar… Tovább olvasom