Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Egyelőre nem lesz a távhődíjemelés

A Győrhő nem emeli a 2003–2004-es fűtési idényben a megyeszékhelyen a távhődíjakat. Psszel visszatérnek rá, de az emelésnek nem lesz „visszamenőleges” hatása.
Egy tervezett és egy rendkívüli sajtótájékoztató témája (is) volt tegnap a hőszolgáltatás tervezett új díjtétele. Időrendben az elsőn, a Fidesz–MDF–MKDSZ győri önkormányzati frakciójának tájékoztatóján bejelentették, nem szavazzák meg Győr mai önkormányzati ülésén a távhődíj emelését.
Jó két órával később, az önkormányzat gazdasági bizottságának rendkívüli ülése után derült ki, nem lesz mit elutasítani, mert leveszik a díjemelést a napirendről. Ez közölte tájékoztatóján Gergely Zoltán, a gazdasági bizottság tagja, polgármesteri szóvivő. A Győrhő az idénre tervezett beruházási és fejlesztési céljainak mérséklésével kompenzálja azt a 70–90 millió forintot, amennyitől az áremelés elmaradásával elesik. Psszel kerülhet a szolgáltatói díjemelés ismét a közgyűlés elé.

A Fidesz–MDF–MKDSZ frakció tájékoztatóján szó volt továbbá arról, hogy 150 millió forintos pályázati alap létrehozására tesznek javaslatot a közgyűlésnek. Az alapra azok pályázhatnának, akik tartósan növelnék a foglalkoztatottak számát, így segítve azok munkához jutását, akik a megszűnő cégektől kerülnek utcára. Elhangzott, Győr viszonylagos jobb gazdasági helyzetére való hivatkozással a megyeszékhelyet 2003-ban 260 millió forinttal rövidítette meg a központi költségvetés, az idén viszont 610 millióval. Ha a kormány nem változtat támogatáspolitikáján, Győr egy- két éven belül adósságspirálba kerülhet. A Fidesz–MDF–MKDSZ frakció szerint Balogh Józsefnek el kellene döntenie, melyik tisztsége fontosabb, polgármesterként Győrt képviselni, vagy szerepet vállalni a szocialisták „szavazógépezetében", amikor a megyeszékhelyt megrövidítik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két megyei település a nyertesek között

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium január végén hagyta jóvá és nemrégiben tette közzé az… Tovább olvasom