Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Egymásra vallottak a monori gyilkosság gyanúsítottjai

Nem derült ki a K. Zsolt és társai ellen indított büntetőper első, csütörtöki tárgyalásán, hogy ki ütötte agyon egy vascsővel 2008. november 29-én monori házának udvarán F. Lajosnét, mert a három vádlott egymásnak ellentmondóan idézte fel a történteket.
A Pest Megyei Bíróságon folyó perben nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják K. Zsoltot, F. Ernőt és K. Attilát, akik régóta ismerik egymást, ketten rokoni kapcsolatban állnak.

A vádlottak a gyilkosság napján Monor egyik utcájában találkoztak, ahol - az ügyész ismertetése szerint - F. Ernő másodrendű vádlott"tippje" alapján elhatározták, hogy meglopják a közelben lakó idős nőt, F. Lajosnét. Hogy "bátorságot gyűjtsenek", hígítót szívtak, majd kesztyűt húztak, és a szomszéd portájáról beugrottak a nő udvarába, elzavarták az ugató kutyát, kikapcsolták az áramot.

A vádirat szerint F. Lajosné - érzékelve a történteket - elemlámpával a kezében kiment az udvarra, de csak a küszöbig jutott, mert ott a korábban a kerítés mellett talált egyméteres vascsővel nagy erővel fejbe ütötte F. Ernő. Az eszméletét vesztő asszonyra újabb ütéseket mért a férfi, majd a vádlottak odébbhúzták, hogy bejuthassanak a házba, és átkutathassák a szobákat.

Két fordulóval tányérokat, festményt, szamovárt, televíziót vittek el; arany ékszerre és az idős nő 900 ezer forintnyi megtakarított pénzére is rábukkantak. Mint az ügyész elmondta, áldozatuk súlyos koponyaűri sérüléseibe akkor halhatott bele, amikor a három férfi távozott.

A rendelkezésre álló szakértői vélemények szerint az első- és a másodrendű vádlott enyhe fokú személyiségzavarban, míg a harmadrendű függőségben szenved, bódult állapotban különösen hajlamos agresszivitásra, ezért gyógykezelése indokolt - tette hozzá.

A vádirat szerint F. Ernő tettesként, K. Zsolt és K. Attila első- és harmadrendű vádlott társtettesként vett részt a gyilkosságban.

A kéz- és lábbilincsben elővezetett férfiak közül Szalay Csaba bíró elsőként az állítólagos tippadót és az idős nő fejére ütéseket mérő F. Ernőt hallgatta meg. Vallomásában a hat osztályt végzett, a bűncselekmény idején ácsként dolgozó, hat kiskorú gyermek után tartásdíjat fizető férfi először a vádlott-társaival való kapcsolatát magyarázta el.

Elmondta, hogy az elsőrendű vádlottra - aki a veje - azért haragszik, mert nem akart dolgozni, folyton pénzt kért tőle, míg a harmadrendű vádlottra azért, mert azt hallotta, hogy intim kapcsolatot ápolt feleségével, amíg ő egy másik ügy miatt előzetesben volt.

"A vejem kevert bele ebbe a gyilkosságba" - jelentette ki F. Ernő, majd hozzátette: ártatlan. Elmondása szerint "Zsolti" viszont elszólta magát egy cellatársa előtt, mintegy bevallva az emberölést, de ő a kérdéses napon még csak a közelébe sem ment az idős nő házának, soha nem is járt a portáján.

"Nagyon csodálkoztam, amikor értem jöttek a rendőrök" - fűzte hozzá, majd jegyzetelve figyelte K. Attilának a bíró kérdéseire adott válaszait. Mivel a férfi nem kívánt vallomást tenni, a bíró korábbi, egymásnak ellentmondó vallomásait olvasta fel. Ezekben K. Attila csak a betörést és a lopást ismerte el, és egyértelműen F. Ernőt nevezte meg tippadóként, és szerinte az idős nőt is ő ütötte agyon.

A büntetőper december elején folytatódik.

Olvasóink írták

 • 6. papsajt 2010. szeptember 13. 11:19
  „Lényegtelen ki kire vall. Csoportos emberölés.”
 • 5. szilléri 2010. szeptember 11. 00:44
  „Hát ! Nagy Imre is bevallotta az általa nem elkövetett bűnöket !

  Nagyon necces a történet !
  Ennek a három maflának ennyi esze és pénze nem volt !

  ,,cogito, ergo, sum" Descartes”
 • 4. Vörcsi 2010. szeptember 10. 19:22
  „3. RézmívesGyekszon 2010.09.10. 09:12 1. varadipal 2010.09.10. 00:12
  "nem lehet, hogy ezt a véleményt, ami egyébként akár helyes is lehetne, egy másik cikkhez szertted volna fűzni?"

  Én nagyon remélem nem!”
 • 3. RézmívesGyekszon 2010. szeptember 10. 09:12
  „1. varadipal 2010.09.10. 00:12

  Csak úgy puszta kíváncsiságból, nem lehet, hogy ezt a véleményt, ami egyébként akár helyes is lehetne, egy másik cikkhez szertted volna fűzni? (choli papa unokája).”
 • 2. dodó 2010. szeptember 10. 09:08
  „Most van bajban a bíró!
  Mivel tudja, hogy a cigány soha - de tényleg soha - nem hazudik mert génjeiben hordozza a becsületesség kódját, mindhárom vallomást el kell fogadnia. Egyetlen dolga van csupán: felmenteni mindegyiket!”
 • 1. varadipal 2010. szeptember 10. 00:12
  „Kár, hogy kötéllel már nem lehet gyógykezelni.Az hatásos lenne, végleges gyógyulással járna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányzik az újdonság a csontváz-csomagból

A költségvetés tekintve nincs újdonság abban a jelentésben, amelyet a Varga Mihály vezette gazdasági… Tovább olvasom