Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Egyszeri nyugdíj-kiegészítés novemberben

Egyszeri, 6 százalékos kiegészítést kapnak novemberi ellátásuk folyósításával egy időben a nyugellátásban és baleseti járadékban részesülők - derül ki a kormány Magyar Közlönyben megjelent rendeletéből.
A 2011. január 1-jét megelőző időponttól megállapított öregségi nyugdíjban - ideértve a bányásznyugdíjat, a korengedményes nyugdíjat, az egyes művészeti tevékenységet folytatók öregségi nyugdíját és a szolgálati nyugdíjat -, rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban, rehabilitációs járadékban, özvegyi nyugdíjban, szülői nyugdíjban, árvaellátásban, baleseti hozzátartozói nyugellátásban, baleseti járadékban, mezőgazdasági szövetkezeti öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékban vagy a mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékában, a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított ellátásokról szóló kormányrendelet alapján folyósított ellátásban, vagy a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló törvény szerinti közszolgálati járadékban részesülő személy részére egyösszegű kifizetést kell folyósítani - rögzíti a rendelet.

Ez kitér arra is, hogy az egyösszegű kifizetés megilleti a 2010. december 31-ét követő időponttól megállapított rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban vagy rehabilitációs járadékban részesülő személyt is, ha az ellátást egy 2011. január 1-jét megelőző időponttól megállapított másik ellátás megszűnését követő naptól állapították meg; megilleti a baleseti járadékban részesülő személyt is, ha járadékát 2011. január 1-jét megelőző időponttól megállapított baleseti rokkantsági nyugdíj megszűnését követő naptól állapították meg.

A kormány döntése értelmében az egyösszegű kifizetést a 2011. november havi ellátással egyidejűleg, hivatalból kell folyósítani.

Olvasóink írták

 • 2. .suhym. 2011. október 06. 14:52
  „1. zoltanszabo 2011.10.06. 13:33

  Csúnya dolog az irigység.:(( Megkeseredetté tesz.:(( Sajnos, a magyarokra nagyon jellemző!:((
  Dögöljön meg a másik tehene is....

  Aki 100 ezer felett kap, annak feltehetőleg magas, netalán több diplomás végzettsége van, 40 felett van a munkában eltöltött éveinek száma, magasabb fizetésért dolgozott, R-go több pénzt tett a közösbe.
  Nem tartoznak ebbe a körbe a fegyveres testület tagjai, mert ők jóval kevesebb szolgálati évért is magas nyugdíjat kapnak.

  Miért is ne kapjanak azok az emberek kiegészítését, akik többet dolgoztak?
  Nem tartanád igazságtalannak, büntetni embereket, mert többet tettek le az asztalra, tanulásban, munkában eltöltött években, mint mások?
  Neked egyetlen fillérrel sem lenne több!

  Már megbocsáss, egy segély összegét azért csak nem kellene egy kalap alá venni a nyugdíjjal, véleményem szerint. A kettő köszönő viszonyban sincs egymással, olyan alma-körte összehasonlítás.”
 • 1. zoltanszabo 2011. október 06. 13:33
  „És aki " aktívkorúak segélyét " kapják azoknak nem jár ? mert az az összeg : 25 650.-Ft --már kb. 6 éve 1 Ft-ot se emelkedett ??
  Másik : Akinek a nyugdíja 100 000.-Ft felett van ---MIÉRT kap 1 ft kiegészítést is ???? CSAK ez alattiak kapjanak !
  Van aki több százezret, v pl, 1,5 millió Ft nyugdíjat kap ---AZOKNAK MIÉRT JÁR ??????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Október 6. - Félárbocra engedték a nemzeti lobogót

Az aradi vértanúkra emlékezve csütörtök reggel felvonták, majd félárbocra engedték a nemzeti lobogót a Parlament előtt. Tovább olvasom