Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Együtt-PM: elégtelen Balog Zoltán oktatáspolitikai munkája

Elégtelenre értékelte Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter oktatáspolitikai munkáját az Együtt-PM.
Szabó Szabolcs, a szövetség politikusa a tárca épülete előtt tartott "tanévzáróján" egy szimbolikus bizonyítványt is bemutatott, amelyik szerint a miniszter minden tárgyból megbukott.

A független képviselő bírálatként azt mondta, hogy az elmúlt tanév alatt jelentős mértékben korlátozták az oktatási intézmények önállóságát, Hoffmann Rózsa volt államtitkár vezetésével "bekényszerítették" az intézményeket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központba (Klik) és a tankönyvellátás kaotikusra sikeredett.

Szabó Szabolcs szerint nem a valódi, integrált oktatás felé halad a köznevelés, a hátrányos helyzetű térségekben élő szegények, ezen belül kiemelten a romák csak alacsony százalékban jutnak be a közép-, illetve felsőoktatásba. A szakképzésben a közismereti tárgyak jelentős részét kivezették a rendszerből, és a 16 évre csökkentett tankötelezettségi korhatár is újabb problémákat okoz - értékelte a képviselő.

Szabó Szabolcs szerint a felsőoktatás területén teljesít a legrosszabbul a kormány, durván beavatkozik az egyetemek belső ügyeibe, a tervezett kancellári rendszer pedig az egyetemi autonómia megtörésére irányul.

A Balog Zoltán vezetésével kialakított rendszer nem vált be, gyermek- és jövőellenes - összegezte véleményét.

Az őszi önkormányzati választásokra való felkészülésekről egy kérdésre válaszolva azt mondta, azon vannak, hogy június végére helyi szinten és országosan is megállapodás szülessen az együttműködésről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a kormány háborút folytat Budapest ellen

Budapest ellen nyílt háborút folytat az Orbán-kormány, a módosított önkormányzati választási rendszer választási csalással ér fel - Horváth Csaba. Tovább olvasom