Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Együttműködés a hazai és kínai bevándorlási szervezet között

A kínai partnerszervezettel való kapcsolat mindkét ország számára hasznos, mert érdekes és releváns információkat tudnak cserélni a migrációra vonatkozóan.
Információcserére, szakemberképzésre irányuló együttműködési megállapodást kötött a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és a Kínai Népköztársaság Közbiztonsági Minisztériumának ki- és beléptetési adminisztrációért felelős hivatala.

Végh Zsuzsanna, a hazai szervezet főigazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kínai partnerszervezettel való kapcsolat mindkét ország számára hasznos, mert érdekes és releváns információkat tudnak cserélni a migrációra vonatkozóan, akár jogszabályi rendelkezésekről, akár új okmányok bevezetéséről van szó.

Jelezte: a megállapodás elősegíti a diákok, üzletemberek gördülékeny beutazását.

A főigazgató elmondta, hogy a kínai féltől fontos információkat kaptak a reform és nyitás politikájának jegyében kialakított határ-ellenőrzési rendszerről, továbbá a biometrikus útlevelek magas szintű informatikai rendszeréről.

A magyar fél tájékoztatta partnerét arról, hogy az idei február végi adatok szerint 14 300 kínai él jogszerűen Magyarországon 90 napot meghaladóan, s örvendetes fejlemény, hogy elenyésző azon intézkedések száma, amelyeket jogsértő kínaiakkal szemben kellett lefolytatni - mondta Végh Zsuzsanna. Megjegyezte, hogy idegenrendészeti oldalról döntően jogkövetően, a magyar szabályokat betartva élnek Magyarországon az érintettek.

Szólt arról is, hogy noha a kínai partnerszerv más uniós tagállamokkal egyes projektekben már együttműködött, hasonló kétoldalú megállapodást Magyarországgal kötött először. Hozzátette: a nemzetközi migrációs szervezet egyik projektjében - várhatóan júniusban - tanulmányútra érkeznek kínai kormánytisztviselők, és a migrációs és munkavállalási kérdéseket fogják tanulmányozni Magyarországon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a magyar kormány és a Huawei

A megállapodást Szijjártó Péter, a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős… Tovább olvasom