Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Elfogadták Budapest teherforgalmi stratégiáját

Elfogadta a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén Budapest teherforgalmi stratégiáját. Ennek értelmében január 1-jétől az egész város területe teherforgalmi korlátozás alá esik, az átmenő teherjármű-forgalomnak az M0-ás körgyűrűt kell használnia.
Mivel az M0-ás még nem ér teljesen körbe, az M3-as bevezető szakaszát, illetve a Szentendrei és a Bécsi út egy részét, valamint az ezeket összekötő Hungária körgyűrűt egyelőre korlátozás nélkül használhatják a teherjárművek. Az M0-ás 10-es és 11-es út közötti részének megépülése után ezekre az utakra is vonatkozik majd a tiltás.

A teherforgalmi stratégia, illetve az ehhez kapcsolódó jogszabály kijelöl olyan útvonalakat is, amelyeket egyelőre behajtási hozzájárulás nélkül használhatnak majd a teherautók a nagyobb ipari és logisztikai területek elérésére.

A dokumentum a város területét koncentrikus körök mentén övezetekre osztja. A belső városrészekbe csak a maximum 3,5 tonna, illetve a 7,5 tonna össztömegű tehergépkocsik majd hajthatnak be. Reggel 5 és 7 óra között, illetve este 18-22 óra között azonban hozzájárulás nélkül bemehetnek a nagyobb teherautók is, a lakossági igények - költözés, tüzelő- és építőanyag-szállítás - miatt. A többi területen 12 tonnás korlátozás lesz, nyitott időszak nélkül, amivel a várost szeretnék védeni az átmenő forgalom elől.

Az elfogadott előterjesztés szerint egy év múlva a fuvarozók érdekképviseleteivel felülvizsgálják a rendeletet, és szükség esetén módosítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közelebb az olimpiához?

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén elfogadták a BOM javaslatát a 2020-as nyári játékok… Tovább olvasom