Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Elindult az első magyar blogtallózó

Elindult az első magyar bloggyűjtőportál, a bloghir.hu, amelynek szerkesztői a magyar webnaplók tartalmát minőségi kritériumok szerint szemlézik, és témakörönként csoportosítva jelenítik meg.
A gyűjtőportál naponta többször frissül a bejegyzés tartalma, kreativitása, aktualitása és hírértéke alapján.

"A www.bloghir.hu létrehozásával a blogolvasást szeretnénk népszerűsíteni, és könnyen elérhetővé tenni, hiszen számtalan remek magánvéleményt lehet találni a blogok között, és némelyik felér egy forrásértékű cikkel vagy tanulmánnyal" - hangsúlyozta az MTI-hez eljuttatott közleményében Márton Miklós, a bloghir.hu alapítója.

Az oldal 24 témakörbe sorolja a webnaplókat; a politika, a közélet, a gazdaság és az üzlet mellett a könnyebb olvasmányok kedvelői gasztro, egészség és életmód, család és párkapcsolat, sport, valamint a bulvár témájában találhatnak naplóbejegyzéseket.

A hagyományos kommunikációs eszközök használata egyre inkább háttérbe szorul az internethasználók körében, miközben felerősödik az internetes közösségek aktív véleményformáló hatása. Ebben játszanak jelentős szerepet az üzleti, politikai aktualitásokat feldolgozó webnaplók.

A magyar nyelvű blogok közül a szerző saját véleményét, élményeit feldolgozó virtuális naplók (énblogok) a leggyakoribbak, és ezek a bejegyzések sokszor értékes magánvéleményeket, sőt komplex üzleti, gazdasági elemzéseket tartalmaznak.

"Azt látjuk, hogy a blog ellenzéki műfaj. A bloghir.hu független és pártatlan médium illetve gyűjtőportál kíván lenni, mégis nehéz megőrizni a semlegességet, mert míg számtalan, a kormány munkáját kritizáló blog frissül rendszeresen, addig kormánypárti vagy kormányközeli szakemberek által írt webnapló alig akad, holott külön energiát fordítunk ezek felkutatására" - magyarázta Márton Miklós.

Olvasóink írták

  • 1. Konrad 2010. december 07. 22:14
    „De mitől első? 4-5 éve vannak ilyen oldalak!
    Attól, hogy az MTI leír valami butaságot, még nem kellene átvenni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvvadászok Rudabányán

Állatkínzás vétsége miatt indítottak eljárást két rudabányai férfi ellen, aki hurokkal akart őzeket… Tovább olvasom