Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Elmaradt bérükért demonstrálnak Pölöskén

Demonstrációt kezdtek hétfőn hajnalban Pölöskén a szörpüzem egykori dolgozói közel hat hónapi elmaradt bérükért.
A 30-40 ember a felszámolás alatt lévő cég telephelye előtt gyülekezett - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. A július óta felszámolás alatt lévő Bognár Szörp Kft.-ben több mint 150 ember dolgozott, őket csoportos létszámleépítés keretében küldték el. Hajnali 5 órakor kezdtek gyülekezni a volt munkatársak, 6 óráig 30-40 ember érkezett meg volt munkahelyük elé.

A telephelyet jelenleg bérlő - és a korábbi dolgozók közül közel 40 embert foglalkoztató - Janicsek Kft. ügyvezetője, Janicsek Béla a helyszínen azt mondta a demonstrálóknak, hogy tudomása szerint több büntetőfeljelentés, valamint a volt cégtulajdonos és a felszámoló közötti viták miatt nem jutottak még hozzá elmaradt bérükhöz.

A bérlő információja szerint Bognár Kálmán, a Bognár Szörp Kft. tulajdonos-ügyvezetője nem adta át a felszámoló Marosholding Kft.-nek cége könyvelését, emiatt a felszámoló nem tudja lehívni a bérgarancia alapból a dolgozók elmaradt juttatásának összegét. Janicsek Béla az MTI kérdésére azt mondta: ezeket az iratokat részben itt, részben a volt tulajdonosnál őrizték, és szeptemberben egy rendőrségi házkutatás keretében foglalták le.

A jelenlévők elmondták: többségük az elbocsátása óta nem talált munkát, jelentős tartozásaik vannak, amiket nem tudnak kifizetni, hiszen nem kapták meg elmaradt bérüket. Úgy tudják, a számukra összesen több mint 200 millió forint jár, ez a januártól júliusig terjedő időszakra szóló elmaradt bér. Az üzem bérlőjének azonban többen is arról beszéltek a telep előtt összegyűlt csoportból, hogy az ő tudomásuk szerint nem a volt tulajdonos, hanem a felszámoló akadályozza, hogy hozzájussanak az elmaradt bérükhöz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamatdöntő ülést tart az MNB monetáris tanácsa

Kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, a piac túlnyomó része azt várja,… Tovább olvasom