Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Elmaradt juttatásra várnak a tanárok

Az állami iskolafenntartó átvállalta a korábban az önkormányzatok által biztosított juttatások kifizetését, de a 2013 utolsó négy hónapjára járó pénzt máig nem kapták meg.
A szerdai Magyar Nemzet szerint többek között a béren kívüli juttatások mielőbbi kifizetését sürgették a tanári szakszervezetek a Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkárral folytatott keddi egyeztetésen.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke a találkozó után a lapnak azt mondta: az állami iskolafenntartó tavaly átvállalta a korábban az önkormányzatok által biztosított pluszjuttatások kifizetését, de a 2013 utolsó négy hónapjára járó pénzt máig nem kapták meg az érintett tanárok.

A tárgyaláson jelezték, hogy munkaügyi perek sokasága várható, ha nem rendezik sürgősen a kérdést - hangsúlyozta Galló Istvánné. Hozzátette: a januártól hatályos kollektív szerződés szerint az idén minden pedagógusnak adható cafeteria, de egyértelmű kormányzati útmutatás híján Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke nem tud érdemben tárgyalni velük a témáról.

A helyettes államtitkár a lapnak azt mondta, hogy a cafeteriáról a munkáltatóval kell egyezségre jutniuk a tanároknak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassan halad a dohányzási tilalmat jelző táblák cseréje

A kormány tavaly februári határozatában szabványosított formátumú, öt nyelven szövegezett matricákat… Tovább olvasom