Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Emelkedhet a Kossuth- és Széchenyi-díjak összege

Kiemelt cél "a nemzetgazdaság és a nemzeti kultúra fejlődéséhez jelentős és egyedi teljesítményt nyújtó polgárok méltó, közmegbecsülést kifejező elismerése.
Az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága hétfői ülésén tárgysorozatba vételre és általános vitára alkalmasnak találta azt a törvénymódosító javaslatot, amely emelné a Kossuth- és Széchenyi-díjakkal járó pénzjutalom összegét.

A Lázár János és L. Simon László (Fidesz) által beterjesztett indítvány a nettó nominál átlagkereset ötszöröséről hatszorosára emelné a Kossuth- és Széchenyi-díjakkal járó pénzjutalom összegét.

Az indoklás szerint a Nemzeti Ügyek Kormányának kiemelt céljai közé tartozik "a nemzetgazdaság és a nemzeti kultúra fejlődéséhez jelentős és egyedi teljesítményt nyújtó polgárok méltó, közmegbecsülést kifejező elismerése, hazánk szellemi és művészeti életének erősítése, világhírű kutatás-fejlesztésünk támogatása".

A módosító javaslat elfogadása esetén a Magyar Köztársaság Kiváló Művésze, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze és a Magyar Köztársaság Babérkoszorúja adományozásával járó jutalmak összege is emelkedik, mert ezeket a törvény a Kossuth- és Széchenyi-díjhoz kötötten határozza meg.

A javaslatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja, annak tárgysorozatba vételéről a bizottság három tartózkodás mellett döntött, általános vitára alkalmasnak pedig öt tartózkodás mellett találta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezer régiséget találtak egy bolgár furgonban

A megtalált húszezer tárgy fele ős-, ó- és középkori régiség, és engedélykötelesek lettek volna. Tovább olvasom