Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Emelkednek a díjak

A Pannon-Víz rt. közgyűlésének csütörtöki döntése értelmében januártól mélyebbre kell nyúlniuk pénztárcájukba a vízfogyasztóknak.
A társaság elnök-vezérigazgatója, Sipőcz Ernő tájékoztatása szerint az igazgatóság hosszas mérlegelés után terjesztette javaslatát a közgyűlés elé az ivóvíz- és csatornadíjak január 1-jétől érvénybe lépő emeléséről. Eszerint az alapdíj meghagyása mellett az ivóvíz köbméteréért 120 forintot kell fizetniük a fogyasztóknak, míg a szennyvízelvezetésért 175 forintot fizetnek majd köbméterenként. Ehhez még hozzá kell számítani az áfa összegét. Ez az emelés az ivóvíz esetében – az alapdíj együttes figyelembevételével – 5,6 százaléknak, csatornadíjnál 9,38 százaléknak felel meg.
Az elnök-vezérigazgató elmondta lapunknak, hogy a társaság kényszerintézkedéseket tett a költségek csökkentésére. Ugyanakkor a szindikátusi szerződés szerint tervezték az inflációs hatásokat és az új létesítmények többletköltségeit. Az igazgatóság ivóvíz- és csatornadíj emelésére tett javaslatát a közgyűlés 97 százalékos többséggel fogadta el.
A Pannon-Víz rt. közgyűlése lemondások és visszahívások miatt új testületi tagok felvételéről is döntött. Ennek értelmében az igazgatóságba öt új tag, Takács István, id. Dukai Miklós, Takács Miklós, Miklósi Lajos és Hegyi Péter került. A felügyelőbizottság új tagjai: Oláh Ferenc, Papp Imre és dr. Kurunczi Károly.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépülnek a kastély díszkútjai

A fertődi Esterházy-kastély rehabilitációs programja keretében – összességében több tíz millió… Tovább olvasom