Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Építkeznének a cégek a Sajó medrében az árvíz után is

Elfogadhatatlannak, felháborítónak és döbbenetesnek nevezte Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára, hogy Miskolc és Felsőzsolca határában, a Sajó nagyvízi medrében a júniusi pusztító árvíz után egyes cégek továbbra is építkezni akarnak.
A politikus erről szombat este beszélt Felsőzsolcán, egy lakossági fórumon, mintegy másfélszáz ember előtt.

Illés Zoltán nem hagyott kétséget afelől, hogy meneszti az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség vezetőjét, miként korábban az országos főfelügyelőség vezetőjét is menesztette.

A 7000 lakosú Felsőzsolcán az árvíz miatt több mint 180 ház dőlt össze, a 2200 ingatlan közül legalább 1800 megsérült. Sokak szerint az árvíz azért volt ilyen pusztító, mert az ártéren bevásárlóközpontok épültek, és a víz ezért a települést árasztotta el.

Olvasóink írták

 • 2. achilleus 2010. július 18. 08:30
  „Nem elég, hogy lenyúlnak bennünket, újabban már az élet- és vagyonbiztonságot is veszélyeztetik. A legalját ennek a multináci bagázsnak nem ártana kirakni az országból. A lenyúlásról:
  2010-07-17 09:57
  Így visznek ki a multik 900 milliárdot adómentesen

  Szakértők szerint évente akár a 900 milliárd forintot is meghaladhatja az az összeg, amit a nem bankok tulajdonában lévő külföldi vállalkozások adómentesen kivisznek az országból. A számukra nyújtott adókedvezmény emellett 60 százalékkal magasabb, mint a másik három visegrádi országban, ráadásul sokszor még beruházási támogatást is kapnak a magyar államtól ezek a vállalkozások - számol be a Magyar Nemzet.

  Az adózatlan jövedelmek kipumpálására számos bevált technika létezik, ezek közül is kiemelkedik az, amelyikkel a külföldi tulajdonú kereskedelmi láncok anyacégei jutnak hazánkban extranyereséghez.

  Róna Péter közgazdász szerint a módszer alapja az, hogy a Magyarországon felépített bevásárlóközpont tulajdonosa egy adóparadicsomban bejegyzett, általában offshore vállalkozás. E cégnek kiemelkedően magas bérleti díjat fizet az épületet használó hazai leánycég. A bérleti díjon felül számos címen szed még sápot az anyavállalat, különféle díjakat számol fel a magyarországi működés fejében. Ezek mindegyike olyan költségelemnek számít, amelyekkel a hazai leánycég az adóalapját csökkenti, vagyis az így elszámolt összeg adófizetés nélkül hagyja el az országot az offshore cégen keresztül. A külföldieket illető elképesztő hazai előnyök tartós hátrányba szorítják a hazai kis- és közepes vállalkozásokat.

  Szakértők szerint amíg ez nem változik, addig hiú ábránd a kilábalás ."”
 • 1. deszkás 2010. július 17. 22:04
  „Nem csipem Illést DE igaza van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a régi-új vezetők fizessék vissza végkielégítésük kétmillió feletti részét!

Az MSZP arra szólítja fel a Fideszt, hogy az újra állami szolgálatba álló korábbi vezetői fizessék… Tovább olvasom