Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Érettségi 2009 - fizikából és rajzból vizsgáznak a diákok

Szerda reggel nyolc órától a fizika, délután két órától a rajz és vizuális kultúra írásbelivel folytatódik a tavaszi érettségi. Fizikából középszinten 693 helyszínen 5804 diák magyarul, míg 16 helyszínen 79-en öt különböző idegen nyelven (angol, francia, német, spanyol, szerb) tesznek vizsgát.

Emelt szinten 26 helyszínen 545 diák érettségizik.A fizika írásbeli középszinten 120 percig tart. A vizsgázóknak a feladatsor első részében 20 rövid, feleletválasztós kérdést, míg a második részben három összetett feladatot kell megoldaniuk (ahol a harmadik feladatnál két példa közül választhatnak egyet a diákok).
Fizika érettségi feladatok

Az emelt szintű fizika írásbeli 240 perces, és három részből áll: az első részben 15 feleletválasztásos kérdés, a második részben egy esszé megírása a feladat (itt három téma közül egyet kell kiválasztani, és kifejteni a megadott szempontok alapján), míg a harmadik részben 4 összetett feladatot kell megoldani. Függvénytáblázatot és egyszerű zsebszámológépet mindkét szinten használhatnak a diákok. Rajz és vizuális kultúra tárgyból középszinten 393 helyszínen 1791 vizsgázó magyarul, míg 1 diák szerb nyelven tesz érettségit. Emelt szinten 7 helyszínen 22-en vizsgáznak. A középszintű írásbeli 180 perces, az emelt szintű gyakorlati vizsga 240 perces. A tavaszi érettségi csütörtök reggel a kémia, délután a földrajz írásbelivel folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhalasztották a Tubes-per folytatását

Zárt tárgyalást tartottak kedden a Tubes-perben a Fővárosi Bíróságon, ítéletet nem hirdettek,… Tovább olvasom