Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Februártól ösztöndíj jár a fontos szakmát tanulóknak

Havi 10 ezer forint ösztöndíjat kapnak februártól azok a szakiskolai tanulók, akik a regionális fejlesztési és képzési bizottságok által kijelölt szakmák közül választanak, ősztől viszont a tanulmányi eredménytől függ az ösztöndíj összege.
A bizottságok január 15-ig jelölik ki az ide sorolható, legfeljebb 10-10 szakmát.

A regionális fejlesztési és képzési bizottságok a regisztrált állástalan pályakezdők, a régióban a bruttó hozzáadott értéket tartalmazó KSH adatok, illetve a munkaerőpiaci prognózis alapján választják ki azt a 10-10 szakmát, amelynek tanulói jogosultak az ösztöndíjra.

Az első félévben minden jogosult automatikusan 10 ezer forint ösztöndíjat kap, majd a következő félévben a tanulmányi eredménytől függ az összeg. A 2,51 és 3 közötti átlagra tovább is jár a 10 ezer forint, viszont aki 4,51 felett teljesített, az 30 ezer forintot kap. A második féléves ösztöndíj júliusra és augusztusra is jár.

A 2009/2010-es tanév második félévében, tehát idén februárban indul a program. A szakiskolák az ösztöndíj 2 százalékát kapják meg lebonyolítási költségként a szakképzési és felnőttképzési intézettől.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2010. január 04. 19:02
    „Hurrá! Esetleg mehetnek majd tanulni fontos szakmákat amiben nem tudnak elhelyezkedni! :D
    Tényleg jó lenne ha minden második ember elmenne a közgázra mert most csak minden harmadik közgazdász. Meg kellene még 6millió szart sem érő informatikus... :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanás a dorogi hulladékégetőben

A dorogi hulladékégetőben 12 óra után felrobbant egy 100 köbméteres, szennyvizeket tartalmazó tároló… Tovább olvasom