Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Felfüggeszthetik a Fótnak járó állami támogatás kifizetését

Visszavonta a fóti képviselőtestület szerdai ülésén a város idei költségvetéséről szóló előterjesztést Mádly Zsolt (Fidesz- KDNP) polgármester, így felfüggeszthetik a településnek járó állami támogatás kifizetését - közölte a város MSZP-s alpolgármestere az ülést követően.
Fábry Béla elmondta, noha a városi büdzsé tervezete februárra elkészült, az akkor felfüggesztés alatt álló polgármester távolléte miatt az őt helyettesítő alpolgármester „nem mert" az ügyben lépni. Az időközben megszületett bírósági döntés nyomán a tisztébe visszahelyezett Mádly Zsolt csak március 12-én küldte ki a képviselőknek a vaskos dokumentumot, de az ünnepek miatt sem ők, sem a bizottságok nem tudtak érdemben foglalkozni a tervezettel - fűzte hozzá az alpolgármester. Ilyen előzmények után a polgármester által március 17-re összehívott testületi ülésen csupán a vita elindítására került sor, az érdemi döntést e hét szerdájára halasztották.

A 2010-es költségvetés megszavazása azonban most is elmaradt, mert a bizottságok módosító javaslatainak meghallgatása után Mádly Zsolt levette napirendről a témát - összegezte a történteket Fábry Béla. Hozzátette: a polgármester úgymond nem értett egyet a jelzett módosításokkal, így inkább visszavonta a büdzsé tervezetét.

Az alpolgármester szerint ez a magatartás azért is „furcsa", mert a Magyar Államkincstár már korábban felszólította a fóti önkormányzatot, hogy a tavalyi költségvetésről szóló beszámolót legkésőbb március 11-ig, míg az idei büdzsé elfogadásáról szóló dokumentumot március 17-ig küldjék meg. Ellenkező esetben felfüggesztik a városnak járó állami támogatás folyósítását a mulasztás pótlásáig. A kincstár a kért papírok soron kívül történő megküldésére és a késedelem magyarázatára is kötelezte a polgármestert - magyarázta Fábry Béla.

Félő, hogy április elsejéig sem lesz mód a hiánypótlásra, a „beígért" pénzelvonás tehát a jövő hónaptól valósággá válhat. Mivel nem a testületen múlt a szerdai fiaskó, a városnak járó állami támogatás kieséséért egyedül Mádly Zsoltot terheli a politikai, jogi és anyagi felelősség- közölte az alpolgármester.

Fót polgármesterét szerda estig nem sikerült elérni.

Olvasóink írták

  • 1. rozator 2010. március 25. 12:22
    „Lesz itt majd nemulass!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Skandináv lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a március 24-én megtartott 12. heti Skandináv lottó… Tovább olvasom