Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Feljelentéskiegészítést rendelt el az NNI hallgatói lista ügyben

Megérkezett a rendőrségre az ELTE bejelentése a BTK HÖK adatkezelésével összefüggésben.
Megérkezett a rendőrségre az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) bejelentése a Bölcsészettudományi Kar hallgatói önkormányzatának adatkezelésével összefüggésben, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Bűnügyi Főigazgatósága a Nemzeti Nyomozó Irodát jelölte ki az eljárás lefolytatására (NNI), az NNI pedig feljelentéskiegészítést rendelt el - tudta meg az ORFK kommunikációs szolgálatától csütörtökön.

Az MTI szerdán számolt be arról, hogy Mezey Barna rektor felfüggesztette az ELTE BTK HÖK működését. Közleményében azt írta: a személyes adatok kezelésére vonatkozó törvényi rendelkezések megsértését az ELTE BTK HÖK elnöke is elismerte. A felfüggesztés a törvénysértések kivizsgálásáig tart - tette hozzá a rektor.

Megjegyezte: a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényben foglalt jogkörében eljárva és kötelezettségének eleget téve függesztette fel az ELTE BTK HÖK működését.

Közölte, elrendelte, hogy a rektori ellenőrzési önálló osztály átfogóan vizsgálja az ELTE egész hallgatói önkormányzatát, valamennyi részönkormányzatát az adatvédelmi és adatkezelési rendelkezések betartásával összefüggésben.

A rektor intézkedett arról is, hogy az ügyet bejelentsék a rendőrségnek.

Az atv.hu kedden írt arról, hogy az ELTE BTK-n a hallgatói önkormányzat éveken át listázta az új hallgatókat; a gólyatáborba jelentkezőket világnézetük, pártszimpátiájuk, felekezeti hátterük és vélt származásuk alapján jellemezték.

Az adatbázis egyik szerkesztője és a hallgatói önkormányzat elnöke elismerte a listák létét, de azt állítják, a kényes részleteket utólag hamisította valaki.

Olvasóink írták

 • 2. bánki 2013. február 22. 17:09
  „Van egy excel tábla! Név, poló méret stb.

  Kiegészítés_ ,,ratyi" bibsi, kétfejű stb. ?

  Kinek használ ?

  Római jog ! Ha beugrik valami !

  A gyengébbek kedvéért ATV, ,,Közép - Európai <moderálva> egyetemes Magyar Bálint ( cca Havas Henrik média kom. SZTE )

  Gumicsont !”
 • 1. tucat 2013. február 21. 15:38
  „Utólag, előleg... Jó, semmi gond, majd ez is szépen kiderül, fiatalember.
  A HÖK talmi-hatalmi, hovatovább a mindenhatóságig érő túlterjeszkedése már a kilencvenes évek közepe óta állít elő, hogy úgy mondjam, különös, nehezen kezelhető helyzeteket az ország egyetemein. Remélem, a listaügy az ámokfutásuk végét is jelenti egyben, és minden, mindenki a helyére kerül végre.
  Hogy miért éppen most derült fény erre, ha már évek óta hallhatók efféle tárgyú pletykák az ELTE rektorhelyettese szerint is, nem tudom, bár a fantáziám kezd mániákusan-betegesen működni ilyenkor - fél-ázsiai íj-ász-reflex. De, hogy a botrány nem használ a tisztességes hallgatók, jogos követeléseit felvonultató mozgalmának, annyi szent. Persze, attól, hogy bevonják az orrvitorlát, a szél nem áll le...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: folytatódik a rezsicsökkentés

A családok örömmel fogadták és támogatják a rezsicsökkentést - írta közleményében Németh Szilárd. Tovább olvasom