Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Felügyeleti bírságok pénzügyi szolgáltatóknak

Különböző vétségek miatt több pénzügyi szolgáltatót is megbírságolt a napokban a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).
A Raiffeisen Bank Zrt.-re 1 millió forint bírságot rótt ki a felügyelet, mert a befektetési szolgáltatások nyújtása során megsértette a megbízások rögzítésére vonatkozó előírásokat. Egy ügyfél azt kifogásolta, hogy a számláján lévő meghatározott értékpapírokra nem adott vételi megbízást. A vizsgálat során kiderült, hogy a bank hónapokig úgy kezelt értékpapírokat az ügyfél számláján, hogy nem állt rendelkezésére sem írásbeli vételi megbízás, sem hangfelvétel. A hitelintézet szerint a szóbeli vételi megbízásokról technikai hiba miatt nem készült hangfelvétel. A felügyelet enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a bank a befektetési jegyeket visszaváltotta.

Az Agrokont Zrt.-t 500 ezer forintra bírságolta a PSZÁF, és felszólította, hogy a jövőben maradéktalanul tartsa be az ügyfélkövetelések védelmére, a megbízások rögzítésére, valamint a pénzmosás és terrorizmus finanszírozásának megelőzésére és megakadályozására vonatkozó jogi előírásokat.

Az AKKAD97 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. számára azonnali hatállyal megtiltotta a felügyelet, hogy engedélye nélkül kiegészítő pénzügyi szolgáltatási, így különös tekintettel pénzváltási tevékenységet végezzen, s az engedély nélküli tevékenység folytatása miatt 5 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint az április 23-ai KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom