Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Fidesz: a megélhetési bevándorlás negatív jelenség

"Magyarországot olyannak kell megőrizni, amilyen. Nem szeretnénk, ha a bevándorlás miatt ez az ország megváltozna" - fogalmazott Tuzson Bence.
"Magyarországot olyannak kell megőrizni, amilyen. Nem szeretnénk, ha a bevándorlás miatt ez az ország megváltozna" - fogalmazott Tuzson Bence, aki szerint át kell alakítani a magyar szabályozást. Lehetőségként említette az úgynevezett biztonságos ország kategóriájának bevezetését, "ahonnan a bevándorlás nem indokolt".
A múlt heti párizsi terrorcselekmények rávilágítottak arra, hogy a bevándorlás mennyire fontos kérdés - mondta a Fidesz-frakció szóvivője, idézve azt az adatsort, amely szerint Magyarországon 2012-ben 2500-an, 2013-ban csaknem 19 ezren, míg tavaly több mint 42 ezren kértek menekültstátust. Megjegyezte, a bevándorlók körülbelül fele Koszovóból érkezik Magyarországra.
Az európai szabályozás nem készült fel a tömeges bevándorlás helyzetére - jelentette ki Tuzson Bence. A politikus a magyarországi mellett európai szinten is egységes fellépést sürgetett, mivel szerinte a tömeges bevándorlás hosszú távon kulturális konfliktusokat okozhat. Példaként említette, hogy ha az Európába érkezők "sajátos szubkultúrát" alakítanak ki, és ezek például bizonyos munkanélküliségi okok miatt deviáns kultúrákká válnak, akkor ezek "a bűnözés melegágyai lesznek".
Szerinte az európai népesedési problémákat sem bevándorlással, hanem családpolitikával kell megoldani.
A frakciószóvivő a tájékoztatón kérdésre reagált a napelemek környezetvédelmi termékdíjával kapcsolatos államfői kritikára is, amiről azt mondta: megfontolják Áder János javaslatát. Jelezte ugyanakkor, hogy a felhasználásukkor környezetbarát napelemek egy idő után környezetszennyező hulladékká válnak, és "ezt az anomáliát nyilván fel kell oldani".
A svájci frank árfolyamának alakulásával összefüggésben Tuzson Bence arra hívta fel a figyelmet, hogy a bankok elszámoltatása és a fair bankok rendszere a nem jelzáloghiteleseket is érinti.
Azzal kapcsolatban, hogy a DK petíciót indít a vasárnapi boltbezárással kapcsolatos népszavazás érdekében, a Fidesz-frakció szóvivője megerősítette, hogy a kormánypárti képviselőcsoport továbbra is jó intézkedésnek tartja a vasárnapi pihenőnapot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatkozott az idei Bocuse d´Or magyar csapata

Molnár Gábor, a verseny idei magyar indulója elmondta, csapatával három hónapos, "kőkemény"… Tovább olvasom