Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Fidesz: a szocialisták ismét becsapják a nyugdíjasokat

Megkezdték a választási kampányt a szocialisták, ezt mutatja az a rágalomhadjárat, amit az egyes újságokban szerdán megjelent hirdetések is tükröznek - jelentette ki csütörtöki tájékoztatóján Soltész Miklós.
A Fidesz-KDNP frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője arra a féloldalas hirdetésre utalt, amely napilapokban jelent meg Orbán ismét a nyugdíjasoktól venne el címmel.

A hirdetést a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége (Nyubusz) jegyzi. Kiszámolták, hogy mennyi lenne a nyugdíj a Fidesz hatalomra jutása esetén, ha Orbán csakugyan befagyasztaná a nyugdíjakat.

Soltész Miklós szerint, a szocialisták becsapják a nyugdíjasokat, ahogy a 2006-os választási kampányban is tették. A kereszténydemokrata képviselő rágalomhadjáratnak minősítette a Nyubusz a hirdetésétl. A politikus kíváncsi arra, hogy miből fizették ezeket a hirdetéseket, amelyek legalább 2,5 millió forintba kerültek, és miért verik át megint a nyugdíjasokat. A képviselő szerint a kérdés azért is indokolt, mert a nyugdíjas szervezet támogatást kapott a Nemzeti Civil Alaptól, miközben vezetője a szociális miniszter delegáltja a Civil Kerekasztalban. A szövetség egyébként tagja az Idősügyi Tanácsnak, amely a kormány tanácsadó testületeként működik.

Soltész Miklós közölte: a kormány a 2006-os kampányban is becsapta az idős embereket, amikor nem beszélt a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetéséről, a gáz, a távhő és az elektromos áram árának emeléséről, és az élelmiszerek drágulásáról. A képviselő utalt arra is: a 2008 januárjától nyugállományba vonulók nyugdíját 8 százalékkal csökkentették, a nyugdíj mellett dolgozóknak járulékot kell fizetniük, illetve, ha keresetük meghalad egy meghatározott összeget, akkor felfüggesztik nyugdíjuk folyósítását.

A Fidesz kormányra kerülése esetén megfékezi a gazdasági és szociális válságot, és megállítja a nyugdíjak elértéktelenedését - mondta Iván László. A fideszes képviselő ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy szerdán Orbán Viktor pártelnök meghívására 21 nyugdíjas- és idősügyi szervezet folytatott megbeszélést a Fidesz képviselőivel. A találkozón rögzítették: a Fidesz garantálja, hogy évről-évre megvédi a nyugdíjak reálértékét. A Fidesz vállalja, hogy olyan kormányzati politikát fog folytatni, amely megvédi a nyugdíjasokat az elviselhetetlen mértékű áremelésektől, és minden rendelkezésre álló eszközt bevet annak érdekében, hogy féken tartsa a nyugdíjasok számára kiemelkedően fontos termékek és szolgáltatások árait.

Iván László utalt arra, hogy tavaly a nyugdíjak reálértéke 3,8 százalékkal csökkent, ilyen utóljára a Horn-kormány alatt, 1996-ban fordult elő.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Trianon 2008. június 06. 16:23
  „Hamarosan nem lesz aki a nyugdíjra valót megkeresi!
  A fiatalok, ha tehetik elmennek, úgy mint az orvosok és más értelmiségi. Így is kevesen dolgoznak, róluk még a bőrt is lehúzzák. A kisebbség meg tartja a markát, a javát meg lefölözi a koalíció. Itt a sokadik Trianon!”
 • 21. mindigatutit 2008. június 06. 15:36
  „ebben az országban qva nagy bajok vannak.amíg nem csökkentik az állami kiadáasokat addig nem fog semmi sem változni.ami többlet bevétele volt tavaly az államnak(adóemelések.stb)azt mind el is qrják.hát hova vezet ez???bár látjuk hová,a balkán felé”
 • 20. miracle 2008. június 06. 12:23
  „Nem is kell védened. De majd halgass akkor is, ha megvonják a szavazati jogodat, azért mert hülyének fognak tartani.”
 • 19. reális 2008. június 06. 10:14
  „miracle
  Ha megérem, akkor leszek. De az is biztos, hogy csak elvből nem fognám a pártját (ez szó szerint is) annak, aki kormányzásra alkalmatlan, bér véditek uratok, de ezt az országot ezalatt a hat év alatt kicsinálta!”
 • 18. miracle 2008. június 05. 21:56
  „Te is leszel nyugdíjas. Majd akkor legyen nagy szád.”
 • 17. reális 2008. június 05. 21:26
  „lilik
  Ne foglalkozz velük. Sötétek mind, valószínű régi haszonlesők, volt párttitkárok, begyöpösödött agymosott komcsik. Ha a 6 éve kormányzó elitjük ténykedését nem látják ( pannon puma, e.ü. káosz, buziknak, romáknak mindent), akkor már soha nem nyílik ki a szemük.
  Elöbb-utóbb kihalnak, ennek a generácónak el kell tünni (mint Mózesnél). Csak ezek után virágozhat fel Magyarország. Sajnos ők a mi életünket, és az adósságok miatt a gyermekeink életét is elQrják.”
 • 16. miracle 2008. június 05. 19:42
  „A népnyúzó fidesz banda szavazóinak 70%-a 26 év alatti. Szavazás helyett menjenek bulizni és egymás között emlékezzenek a régi szép óvodásidőkre...”
 • 15. lilik 2008. június 05. 17:54
  „A népnyúzó mszp banda szavazóinak 70%-a 60 év fölötti. Szavazás helyett üljenek a seggükön és egymás között emlékezzenek a régi szép párttaggyűlésekre.”
 • 14. miracle 2008. június 05. 17:22
  „13.
  Ja ez most nagyon idetartozik...

  mofed
  Képzeld én meg azt nem szeretném, hogy a fiatalok szavazzanak, most akkor mi van? Nekik csak a tandíj számít,meg a lakáshitel, meg hogy lehet tombolni, bulizni nagyggyűlésen is, meg hajrámagyarozni, egyébként is nagy részének nem hogy összehasonlítási alapja, de még gőza sincs arról, hogy mi az a szocializmus vagy kommunizmus,(komcsiznak is orrba szájba, annak ellenére, hogy OV 2* közelebb áll hozzá, mint GYF) sms-ben bugyutaságokra szavaznak, szal marhára meg tudják ítélni gondolom, hogy mi folyik a politikában.
  Kérdés egy interjúban egy turbómagyar 20 évestől: "mikor volt 56?"
  Válasz: "Ööö... 1856? Ott Petőfi körül?"”
 • 13. matriné 2008. június 05. 16:56
  „Az még csak hagyján, hogy a szocik becsapják az embereket, viszont jóvá sem engedik tenni ép úgy mint a kifosztásunkat! Mert ugyebár, ha a hatóságainki lusta felszínes munkája miatt elévülnek a büncselekmények, akkor e rendszerbenh a kártérités is elévül! Erre való a munkamagtagadás a bünügyekbe, rákenik , hogy nem bün, csak valami elírás,vagy számszaki tévedés lehetett!
  Sőt, ha az emberek erősködnének akkor sem vihetik többre mint esetleg egy-egy megyei bíróság ,ahol elutasitják és, akkor mehet a tajgetoszra, mert a tábla és a legfelsőbb bítóságra már nem mehet panasszal, mivel nincs olyan bolond ügyvéd aki e bvünözők ellen kockáztatná a karriekjét! A törvény pedig előírja,hogy csak ügyvéd nyújthat be panaszt e két felülvizsgáló hatóságoikhoz egyébként ki van rúgva! Még akkor is, ha az utolsó gatyájátol is mefosztották, kifosztották a bünözők!”
 • 12. geysa 2008. június 05. 15:59
  „Egy valamit ne feledjetek soha! A tettek beszélnek nem a szavak. A szocializmus rémálma kísért ma is, amikor olyan emberek döntenek a fejünk felett, akiket nem érdekel a nyugdíj. Te dolgozz látástól mikulásig, ha időben döglesz meg akkor az állam nyert, ha nem akkor meg abba döglesz bele, hogy megérted a nyugdíjkorhatárt, mert aztán nem lesz miből megélned. Annyi bizonyos, én eddig sem hittem a mesékben, eztán sem fogok, de szavazni mindig elmegyek.”
 • 11. mofed 2008. június 05. 15:56
  „Igaza van annak ahozzászólónak aki nem szeretné,hogy a nyugdíjasok szavazzanak/én sem/nem a nyugdíjasok miatti ellenszenvből írtam,meg még egy jó hír gyurcsányi 105ft-ról 119ft-ra emeli a gáz árát”
 • 10. Jockey 2008. június 05. 14:54
  „Ezt az országot az viszi a sírba, hogy azok döntik el, ki mennyire részesüljön a közös kalapba került pénzből, akik semmit sem tesznek bele!
  Csónakos! Sok dologban igazad van, amit leírtál, de ha még nem mondták volna, az elmúlt 40 évben nem a Fidesz nyúlta le az embereket. Vagy ezt nem tudtad?
  CSJ! A nyugdíjak reálértékének a befagyasztásáról beszélt. Ez azt jelenti, hogy a nyugdíjak minimum az áremelkedések arányában nőnek, tehát a reálértékük ugyannyi marad, nem mint az elmúnt évben, amikor több, mint 3.5%-kal csökkent. Így már érted?
  Azt azért ne felejtsük el, hogy 1998-2002 közötti Fidesz kormányzás eredményeképpen országunk az akkor EU csatlakozásra várók közül az élen volt, most pedig csatlakozás után az utólsó, mindez független, külföldi elemzők szerint. Akkor azért valami baj mégiscsak lehet, nem?
  Nem beszélve a felvett 9500 milliárd forint hitelről, ami az ország állapotán nem, de a kormány és barátai bankszámláján annál jobban látszik. Ezt is nekünk kell majd visszafizetni!
  No de sebaj, lesz ez még így se!”
 • 9. miracle 2008. június 05. 14:52
  „Gyerekek, OV elqurta. Most magyarázkodnak.”
 • 8. lilik 2008. június 05. 14:44
  „Kommunista seggnyalók! Már 6 hosszú éve szívat benneteket a hazug kormányotok! Ez nem zavar benneteket?”
 • 7. dondongó 2008. június 05. 14:42
  „A helyzet egyszerű. A nyugdíjasnak van szavazata, a gyereknek meg nincs. Egyre kevesebb a gyerek, egyre több a nyugdíjas. A 13. havi családi pótlékot Fletó eltörölte (Medgyessy vezette be) médiaellenállás nélkül. Próbálná meg valaki a 13. havi nyugdíjat eltörölni. No comment.”
 • 6. CSJ 2008. június 05. 14:08
  „nagyon kíváncsi lennék arra, hogy a gazdasági és szociális válságot,
  és az áremelést hogyan tudná megállítani. Ha jól emlékszem, akkor a FIDESZ a választási kampányában 14-ik havi nyugdíjat is ígért. Most befagyasztásról beszélt. Vagy a befagyasztást ők másként értelmezik? Az Ő szóhasználatukban mást jelent? Reggel olvastam az egyik internetes portálon, ha megnyerik a választást, akkor az első két évben szakértői kormány lesz, akinek az lesz a feladata, hogy végre hajtsa azokat az intézkedéseket amely sok embernek fájni fog.
  Minden kormány az ígéreteivel nyerte meg a választást. Minden kormány egy kicsit hülyének nézte a választókat. Aki nem tud a sorok között olvasni az sok mindent elhisz. Nagyon bízom benne, hogy nem lesz előre hozott választás. Mert ha lesz, az fekete leves lesz mindenkinek.”
 • 5. Nyikita Wikita 2008. június 05. 14:04
  „"megvédi a nyugdíjasokat az elviselhetetlen mértékű áremelésektől.."

  Miért is? Miért pont a nyugdíjasokat? Miért nem a vállalkozókat? Vagy a rokkantakat? Vagy a sokgyerekeseket? Vagy a falusiakat? Egy csomó nyugdíjas van aki kimondottan jól él, mert vagy jó a nyugdíja vagy mert több ingatlana van amit kiad albérletbe. Hülyeség a nyugdíjasok egy kalap alá vétele.”
 • 4. 621 2008. június 05. 14:02
  „Mert? Fidess-ék megállítják hegyeshalomnál a gáz- villamos, üzemanyag- egyáltalán mindenárakat mint a kádárék az olajárrobbanást a 70-es években??????,
  Az a véleményem, ha egyszer kibújt a szög a zsákból(egyébként naponta bújik ki a felcsútiführer hazugsága) akkor qrva nehéz visszagyömöszölni....
  Viktort előbb utolérték mint a sánta kutyát....”
 • 3. Cavinton 2008. június 05. 13:55
  „Én csak arra emlékszem, hogy a Fidesz pofátlanul, felrúgva a törvényeket, 1998-ban elvett a nyugdíjas anyámtól majdnem 20 ezer forintot, ami még most is hiányzik az alapjából. Az a nyugdíjas, aki még mindig Viktorkára esküszik, önmaga ellensége, és nem tudja, mit cselekszik, ha rá szavaz.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkoholmérgezéssel vittek kórházba egy 12 éves lányt Pécsett

Alkoholmérgezéssel vittek kórházba szerdán este egy 12 éves lányt Pécsett. Társa, egy 14 éves lány… Tovább olvasom