Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Fidesz: szavazatvásárlás történt

A Fidesz szerint szavazatvásárlás történt a vasárnapi józsefvárosi polgármester-választás kampányában.
Kocsis Máté, a párt polgármesterjelöltje, jelenleg VIII. kerületi fideszes alpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján bemutatta a Hír TV szerdai felvételét, amely szerint választási csalás gyanújával tett feljelentést egy józsefvárosi hajléktalan a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

A feljelentő azt állítja, két férfi és egy nő az MSZP nevében ezer-ezer forintot kínált az ebédért sorban álló hajléktalanoknak, ha megengedik lefénymásolni a személyi igazolványukat. A hajléktalan szerint azt mondták nekik: az adatokra azért van szükség, hogy megakadályozzák a Fidesz győzelmét a vasárnapi választáson - hangzott el a televízió riportjában.

A tudósítás szerint a józsefvárosi Vöröskereszt nappali melegedőjének munkatársai arra lettek figyelmesek, hogy egy fekete autó állt meg az épület előtt ebédidőben. A hajléktalanoktól személyi igazolványt kértek, adataikat lefénymásolták arra hivatkozva, hogy az egyik egészségpénztár részére toboroznak ügyfeleket. Az adatokért állítólag ezer forintot adtak és "politikai jó tanácsot". Az egyik nő feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.

A nő arra a kérdésre, elhangzott-e, hogy az MSZP-re kell szavazni, úgy válaszolt: "így van, így van".

Kocsis Máté csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a csatorna birtokába került dokumentumok, tanúvallomások egy "durva választási csalást" lepleznek le. A riportot kiegészítve hozzátette: a tanúk állítása szerint a felvételen látható fekete autó csomagtartójában helyezték el azt a mobil fénymásoló gépet, amellyel rögzítették az adatokat.

Megjegyezte, annak a cégnek a vezetője is feljelentést tett, amelynek a nevében gyűjtötték az adatokat.

Kocsis Máté felszólította az MSZP polgármesterjelöltjét, Komássy Ákost, hogy tisztázza magát az ügyben.

Arra a kérdésre, van-e bizonyíték arra, hogy az MSZP áll e mögött az ügy mögött, Kocsis Máté azt mondta: két rendőrségi feljelentést született az ügyben, ha ezek lezajlanak, majd akkor kiderül.

Arra a sajtóhírre, miszerint korábban MIÉP-tag lett volna, a fideszes jelölt kijelentette: nem volt tagja a MIÉP-nek, csak a párt ifjúsági szervezetének.

A VIII. kerületben vasárnap tartanak időközi polgármester-választást, mert Csécsei Béla, Józsefváros független, korábban SZDSZ-es polgármestere szeptember 2-án lemondott posztjáról megromlott egészségi állapotára hivatkozva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarad a tűzoltóparancsnokok tüntetése

Mégsem tartják meg a tűzoltóparancsnokok a jövő évi költségvetési javaslatban jelölt, a… Tovább olvasom