Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2014. 10. 01. szerda - Malvin

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Gombás hús kifordított bundában

Gombás hús kifordított bundában

2006.02.23. 14:19
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Hozzávalók: 1 kilogramm karaj, csirke- vagy pulykamell (aki szereti a vegyes húst, készítheti tarjából), zsemlemorzsa, tojás, liszt a panírhoz, 1 fej vöröshagyma, fél doboz gomba (lehetőleg konzerv, mert az előfőzött), só, őrölt bors.
Az öntethez: 0,5 liter langyos víz, 4 evőkanál ketchup, 4 evőkanál mustár, 2 kiskanál Vegeta, 5 dekagramm olvasztott margarin.

Elkészítés: A húst kiolvasztjuk, besózzuk, beborsozzuk ízlés szerint, majd fél órát pihentetjük. Utána bepanírozzuk, de fordítva: először a zsemlemorzsába, majd a tojásba, végül a lisztbe forgatjuk bele. Forró olajban mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Egysorosan egy tepsibe tesszük, rászeleteljük a vöröshagymát, rászórjuk egyenletesen a felszeletelt gombát, végül ráöntjük az összekevert öntetet. A tepsit alufóliával befedjük és 45–50 percig kis lángon sütjük. Köretként adhatunk hozzá főtt vagy sült krumplit, vagy rizst.

Végh Györgyné, Pázmándfalu

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...