Délmagyar logó

2016. 05. 29. vasárnap - Magdolna 16°C | 29°C

Gombás hús kifordított bundában

Hozzávalók: 1 kilogramm karaj, csirke- vagy pulykamell (aki szereti a vegyes húst, készítheti tarjából), zsemlemorzsa, tojás, liszt a panírhoz, 1 fej vöröshagyma, fél doboz gomba (lehetőleg konzerv, mert az előfőzött), só, őrölt bors.
Az öntethez: 0,5 liter langyos víz, 4 evőkanál ketchup, 4 evőkanál mustár, 2 kiskanál Vegeta, 5 dekagramm olvasztott margarin.

Elkészítés: A húst kiolvasztjuk, besózzuk, beborsozzuk ízlés szerint, majd fél órát pihentetjük. Utána bepanírozzuk, de fordítva: először a zsemlemorzsába, majd a tojásba, végül a lisztbe forgatjuk bele. Forró olajban mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Egysorosan egy tepsibe tesszük, rászeleteljük a vöröshagymát, rászórjuk egyenletesen a felszeletelt gombát, végül ráöntjük az összekevert öntetet. A tepsit alufóliával befedjük és 45–50 percig kis lángon sütjük. Köretként adhatunk hozzá főtt vagy sült krumplit, vagy rizst.

Végh Györgyné, Pázmándfalu

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Tamás fogadóórája

Nagy Tamás, az MDF országgyűlési képviselőjelöltje pénteken délután fél négytől fogadóórát tart a… Tovább olvasom