Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Gondban vannak a Drávaszabolcs melletti majorság lakói

Rendezetlen a helyzetük, ezért nem tudnak banki hitelt felvenni, és építési engedélyt sem kapnak egy drávaszabolcs melletti majorság lakói. Csaknem 100-an élnek itt 25 éve, a volt lengyár szolgálati lakásaiban.
A lakók azt mondják: lakcímeik érthetetlenek, ráadásul okmányaikon más-más adatok szerepelnek, így hivatalos ügyeiket nem tudják elintézni. A Baranya megyei Drávaszabolcs polgármestere azt ígéri: hamarosan orvosolják a majorságban élők problémáit.

A senki földjén érzik magukat a majorság lakói, szerintük senki sem foglalkozik velük, Drávaszabolcs külterületként kezeli őket. Kazsamér Hencz Mária, az egyik lakó a Független Hírügynökségnek elmondta: érthetetlenek a lakcímeik, és minden hivatalos papírjukon más-más adat szerepel. Emiatt banki hitelre, szociálpolitikai támogatásra nem jogosultak, építési engedélyt sem kapnak.

A majorság Drávaszabolcstól másfél kilométerre található. Ha szavazni kell, akkor a lakói Drávaszabolcshoz tartoznak, de azt mondják: segítséget nem kapnak a településtől. Az egyik lakó szerint Drávaszabolcs nem akar hallani róluk, mondván: ahol laknak, az külterület.

Drávaszabolcs polgármestere visszautasítja a vádakat. Baráth Attiláné szerint három éve kiépítették a közműveket a majorságban, minden lakásoz bevezették a vizet és az áramot. A közvilágítási is hamarosan kiépítik, a szakemberek már tervezik a hálózatot - tette hozzá.

Hamarosan a többi problémát is orvosolják - mondta a polgármester, aki azt is megígérte: a képviselőtestület néhány héten belül rendezi a lengyáriak lakcímproblémáit, így a jövőben könnyebben tudják intézni hivatalos ügyeiket.

Olvasóink írták

  • 1. Jo Bacsi 2008. február 08. 09:17
    „Miert nem csinalnak maguknak uj cimet es tudassak a postaval hogy az olyan cimzesu level oda tartozik. Ki kell hagy a falusi tanacsot ha nem csinal semmit. Hatarozzanak egy utca neven vagy tobb utca neven ha az az eset es tudassak a postaval hogy mostantol kezdve aki ott lakik ezt a cimet fogja hasznalni es a leveleket erre a cimre ide kezbesitsek. Mondjuk Majorsagi utca, Dravaszabolcs es az iranyitoszam. Egyszeru az egesz csaak a postat kell ertesiteniuk senki mast. A hivatalos papirjaikon pedig hasznaljak ugyan azt a cimet (majorsagi utca 1) es igy azok is tudni fogjak hova tartozik. nem muszaj mindig mastol varni a valaszt a bajodra hanem neha neked is tenni kell ellene valamit. A cimed az amit beadsz es ha a helyi posta tudja annyio kell csak.

    Csak hasznald a Dravaszabolcsi iranyitoszamot az Uj utca neveddel es tudasd a helyi postat.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtök déltől felfüggesztette a sztrájkot a VDSzSz

A munkabeszüntetést jövő péntekig függesztették fel, mert féltik a vasútforgalom biztonságát -… Tovább olvasom