Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Gyanúsítottként hallgatják ki Hagyó Miklóst

Gyanúsítottként hallgatja ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság Hagyó Miklós volt szocialista országgyűlési képviselőt, főpolgármester-helyettest a BKV-üggyel összefüggésben pénteken - értesült az MTI.
A BRFK gazdaságvédelmi nyomozói Hagyó Miklós mellett - az MTI információi szerint - előállították korábbi sajtófőnökét, Horváth Évát és Lelovics Ottót, a volt főpolgármester-helyettes egykori kommunikációs igazgatóját is. Valamennyiüket bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés gyanújával hallgatják ki.

Hagyó Miklóst a rendőrök azt követően állították elő, hogy letették esküjüket az új parlamenti képviselők. Hagyónak - mivel nem került be az új Országgyűlésbe - megszűnt a mandátuma, így a mentelmi jog sem védi tovább. A szocialista politikus a párttagságát március 7-én felfüggesztette, lemondott XII. kerületi pártelnöki posztjáról is, de országgyűlési mandátumáról nem.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek pénteken megerősítette, hogy a rendőrök előállították H. Miklóst, H. Évát és L. Ottót, akiket a délután folyamán gyanúsítottként hallgatnak ki.

Hagyó a Blikk pénteki számában megjelent interjúban azt nyilatkozta, hogy nem akar elmenekülni, áll az igazságszolgáltatás elé. "Vissza akarom szerezni a becsületemet. Azt akarom, hogy kiderüljön az igazság. El fogom mondani, hogy mit tettem és mit nem tettem. Nem kerülhet elő olyan bizonyíték, amely a bűnösségemet bizonyítaná, mert ami nem történt meg, azt nem lehet bizonyítani" - mondta a lapnak. Közlése szerint bármikor bizonyítani tudja ártatlanságát, hiszen se döntési, se utasítási jogköre nem volt semmilyen kérdésben.

Ihász Sándor, a Fővárosi Főügyészség vezetője április végén egy lapinterjúban számolt be arról, hogy a rendőrség egy hónappal korábban jelezte: Hagyó Miklós gyanúsítható a BKV-ügyben, de az ügyészség március 19-én visszaküldte az előterjesztést kiegészítésre.

Hagyó Miklós ellen először Balogh Zsolt, a BKV korábbi megbízott vezérigazgatója vallott. A március 6-án megjelent Magyar Nemzetben azt mondta, ő személyesen 15 millió forintot adott át neki egy Nokiás dobozban, de további közel 55 millió forint jutott el hozzá más csatornákon a BKV-tól.

A volt BKV-s vezető az interjúban elmondta azt is: 2007-ben Hagyó berendelte az irodájába és azt mondta neki: legyen kemény, "mert itt végre kell hajtani a dolgokat, és aki nem teszi, annak nincs kegyelem, annak el kell vágni a torkát".

Az RTL Klub április 20-án számolt be arról - a birtokában lévő dokumentumokra hivatkozva -, hogy a BKV mintájára a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) is kifizetőhelyként működött.

A kereskedelmi televízió az FKF Zrt. vezérigazgatójának rendőrségen tett tanúvallomására hivatkozott, amely szerint Bielek Péter vezérigazgató azt vallotta: a megválasztását követően Hagyó Miklós és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester tanácsadója külön-külön jelezték, igényt tartanak arra, hogy a főváros jobban belelásson a közműcégek belső életébe és ellenőrizze a működésüket.

Hagyó Miklós március 10-én az MTI-nek azt mondta: nem készül külföldre, Budapesten fogja tisztázni az igazát, tevékenységével, a vagyonával és az ingatlanvásárlásával kapcsolatban is áll a vizsgálatok elé.

A hvg.hu előző nap számolt be arról, hogy Hagyó Miklós nemrég a lánya nevére íratta két budapesti ingatlanát. Ezzel kapcsolatban a politikus leszögezte: az ajándékozásban semmi nem korlátozza; hiteles közokiratokkal tudja igazolni az ingatlanszerzést.

Hozzátette, hogy a három XII. kerületi ingatlanjából kettőt ajándékozott a lányának: egy száz négyzetméter körüli társasházi lakást és az ahhoz tartozó telekhányadot, amelyen parkoló van; mind a kettő fellelhető az Országgyűlés honlapján elérhető vagyonnyilatkozatában.

Olvasóink írták

 • 12. Tapasztalt 2010. május 15. 13:13
  „sok erkölcsi kárt okozott az mszp-nek, és valószinüleg/?/ anyagit is másoknak. Az igazságszolgáltatás teszi a dolgát. Senki nem mentegeti. Nem fideszes...”
 • 11. deszkás 2010. május 15. 11:37
  „Látod Ani hogy lefagyott az oldal?”
 • 10. deszkás 2010. május 15. 10:11
  „A pünkösdi királyság....eddig tartott.Lenyomoznak és?Fejbelőnek,felakasztanak,elgázolnak,bebetonoznak?NEM ZÖRÖG A HARASZT.”
 • 9. szilléri 2010. május 15. 09:19
  „Piter Pan a másik ,,müködő tőkét" behozó izraeli cég !!!!!!!!!!!!
  lásd. cégnyilvántartás !”
 • 8. szilléri 2010. május 15. 08:37
  „Hagyó Újhelyi és tsai- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Szegeden is müködött a Merlin Alföld és egy másik Hatyó féle cég ( Csongrádi sgt. volt Zöldért telep )
  Yu Wel nevű izraeli tulajdonos 600 milla TARTOZÁSSAL NEMES EGYSZERŰSÉGGEL KISÉTÁLT A MÁSIK ÁLNEVÉRE KIÁLLITOTT UTLEVÉLLEL.
  Remélem Újhelyi dolgait is megpiszkálja Viktor király!”
 • 7. M@M 2010. május 15. 07:16
  „dodó! Nem azért marha, mert bedőlt a dumának, hanem azért mert ilyen disznóságokat csinált!!! Egyébként izrael soha, semmilyen körülmények között nem ad ki senkit. Figyelem a szöveget, keresem benne a náci dumát , de nem találom..........”
 • 6. maci52 2010. május 15. 06:37
  „2010-05-14 22:09
  Őrizetben Hagyó Miklós

  Előállításuk után őrizetbe vette a rendőrség Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest és két egykori kommunikációs munkatársát, Horváth Évát és Lelovics Ottót a BKV-ügyben.”
 • 5. apátfalvifaszagyerek 2010. május 14. 23:21
  „moderálva”
 • 4. dodó 2010. május 14. 21:14
  „A marha!
  Bedőlt a zsaruk dumájának, hogy nem nyomoznak ellene. Azt hitte van még ideje az ingóságok kimentésére (ingatlanja ugyebár már nincs szegénynek) és visszajött szeretett hazájából, Izráélből!
  Tévedett! Sajnos mióta "demokrácia" van, nincs akasztás (nyilvános meg pláne nincs), csak egy megérdemelt 30 évet ha kapna teljes vagyonelkobzással. beleértve a családra íratott lopott vagyont is...
  Persze ez hiú ábránd, mert származása, vallása, gyarmatosítóinknak tett elévülhetetlen szolgálatai és nem utolsósorban a jól megfizetett ügyvédei nagy valószínűséggel kihúzzák a sz*rból feltéve, ha tartja azt a tenyérbemászó pofáját.”
 • 3. M@M 2010. május 14. 20:00
  „Én azért szívesen elbeszélgetnék ezzel az úriemberrel négyszemközt..........”
 • 2. maci52 2010. május 14. 19:41
  „Szarhelyzet Miki.”
 • 1. kisbuta 2010. május 14. 18:21
  „Úgy látszik, senki nem mer kommentet fűzni ehhez. Ez az egész ország fél. Személyiségi jogi perektől, vagy megveretéstől. Az "Urak" kapcsolataik révén ki tudják deríteni a kommentelők nevét, címét. A DM is retteg a sajtópertől és minden olyan kommentet töröl, ahol akár aktuális, akár "lejárt" frontemberekre mond bárki bármit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóval ütközött és kigyulladt egy motor

Személyautóval ütközött és kigyulladt egy nagy teljesítményű motor a VIII. kerületben a Kőbányai… Tovább olvasom