Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Gyarapodtak a leggazdagabbak, új milliárdos a Top 10-ben

Idén már csak ötmilliárd forint feletti vagyonnal lehetett bejutni a 100 leggazdagabb magyar közé. A hetedik alkalommal megjelenő 100-as listát ismét Demján Sándor vezeti. Második Csányi Sándor, harmadik helyen pedig Várszegi Gábor áll.
Idén már az ötmilliárd forint feletti vagyonnal lehetett bejutni a top-100 elit listájára. A Napi Gazdaság kiadásában holnap megjelenő 2008-as kiadványt Demján Sándor vezeti, aki a tavalyi rangsorhoz hasonlóan Csányi Sándort és Várszegi Gábort előzi meg.

Az összeállítást idén először három lista egészíti ki, ezekben az ötven legdinamikusabb fiatal, a huszonöt legsikeresebb asszony mellett a hazánkban élő huszonöt sikeres és gazdag külhoni üzletembert találni.

Pénzügyi befektetések, kereskedelem, informatika de legfőképpen ingatlanbefektetések szerepelnek a leggyakrabban a tehetős magyarok névjegyén. Az idén, ezúttal hetedik alkalommal megjelenő A 100 leggazdagabb című kiadvány „erősorrendjében" az eltelt közel egy év az élmezőnyben nem hozott jelentős változást. Az élen immár második éve Demján Sándor áll, aki egy év alatt újabb 40 milliárd forinttal gyarapította vagyonát. Ez, tekintetbe véve a TriGránit egyre nagyobb mértékű kelet-európai és oroszországi fejlesztéseit egyáltalán nem túlzás, s ezt a vagyonnövekményt a subprime-válság kedvezőtlen hatásai sem érintették jelentősen. Nem így, a dobogó második fokán álló Csányi Sándort, akinek érzékeny veszteséget okozott az OTP részvényárfolyamának csökkenése. A tavalyival egyező első öt közül még Leisztinger Tamás cégeinek teljesítménye érdemel figyelmet - nem csupán ingatlanfejlesztései, hanem a Forrás Rt.-is szép nyereséget hozott. Mint ahogyan Bige Lászlónak is jól jött a mezőgazdasági árak megugrása - ez ugyanis magával hozta a műtrágyák iránti igény ugrásszerű növekedését. Jó érzékkel erre már évek óta fejlesztésekkel készült.

Váratlanul az első tíz közé küzdötte fel magát Kovács Gábor. A jelentős műgyűjteményéről és a Kogart Galériáról ismert üzletember az egykori Sasad téesz ingatlanvagyonát értékesítette a közelmúltban, s ezzel szökkent a top-10-be.

Az elmúlt évben tovább nőtt a Brókernet három alapítójának vagyona is. Az immár kibővült tevékenységgel rendelkező biztosítási brókercég értékét szakértők 80-100 milliárd forintra teszik. Mi ennél szolidabb, 60 milliárdos értékkel számoltunk, s így illesztettük a rangsorba a „3 K-t" - azaz a Kostevc, Kutvölgyi, Kósa triót. Tavaly is jól teljesített - és bővült - a Fornetti. Palásti József „pogácsabirodalma" immár Ukrajnától Dubaiig terjed, s a kecskeméti székhelyű cég Európa második legnagyobb franchise-hálózatát üzemelteti.

Még egy figyelemre méltó jelenség: nagyon úgy tűnik, hogy a Rubik-kocka után egy másik korszakalkotó magyar találmány is világsikert arat. Darvas Ferenc nanotechnológián alapuló laboratóriumi berendezései ugyanis már tavaly megkezdték diadalútjukat a világ nagy vegyipari és gyógyszerészeti cégeinél - ennek következtében a Darvas cégcsoport értéke is jócskán emelkedett.

A 100 leggazdagabb idei kiadása meglehet túlzottan kedvező képet mutat a magyar gazdaságról, hiszen fejlődésről, terjeszkedésről és nemzetközi mércével mérve is jó teljesítményekről ad számot. Mindez nem feledtetheti az alapvető strukturális és pénzügyi gondokat - amelyekkel a leggazdagabb magyaroknak - idén is szembe kell nézniük.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. dodó 2008. június 19. 21:12
  „Féliksz Edmundovics Dzserdzsinszkijnek, a CSEKA első vezetőjének volt a jelmondata: "a CSEKA nem ítélkezik, hanem lesújt!"”
 • 21. redastra 2008. június 19. 16:04
  „Re 19:"Eleinte csak annyi jövedelem, ami csak a költségeidet fedezi"Ha neked ez kiemelt bérezés,akkor hajrá!Ha meg te adtad fel akkor meg szégyeld magad!”
 • 20. JF 2008. június 19. 09:23
  „A Horn -kormány idején megkérdezték az ÁPV.Rt vezérét, hogy miért kapnak 800 ezres fizetéseket az ÁPV Rt. dolgozói. A vezér a jogi ismeretekre, az idegen nyelv tudásra és a számítástechnikai ismeretekre hivatkozott. Aztán jött Tocsikés az ÁPV Rt. helyett bemutatta a jogi ismereteket.
  Kíváncsi lennék, vajon az első százból hány ember tett szert becsületes úton ekkora vagyonra.”
 • 19. s.szekeres 2008. június 18. 20:30
  „17.-nek.Kiegészíteném:nem italozó,önállóan dolgozni tudó,kiemelt bérezéssel,bejelentve,heti fizetéssel,stb”
 • 18. magyarok 2008. június 18. 19:48
  „Modern kori rabszolgság...
  Több 10 vagy akár százezren is dolgoznak azétrt, hogy némyelyik ember még gazdagabb legyen, úgy, hogy közben a dolgozók az éhhalál szélén állnak...”
 • 17. redastra 2008. június 18. 17:28
  „Ezek adhatnak fel ilyen álláshírdetést:A Bács-Békés-Csongrád régió legnagyobb autókereskedelmi cégcsoportja dinamikusan fejlődő, folyamatosan bővülő szegedi csapatába várja munkatársak jelentkezését a következő munkakörbe: ÚJ- ÉS HASZNÁLTGÉPJÁRMŰ ÉRTÉKESÍTŐ

  Ami vár rád:
  - Óriási kihívás
  - Nagyon kemény munka
  - Eleinte csak annyi jövedelem, ami csak a költségeidet fedezi
  - Magas tervszámok - Sok tanulás
  A mai állásajánlatok közt olvastam.Hát nem vérlázító?”
 • 16. lelketlen 2008. június 18. 16:51
  „nem értem mire fel ez a nagy prüszkölés.ez a KAPITALIZMUS.1945 - 1989 között ezt nyomták a fejekbe.senki nem hitte,most tapasztalja.a tehetségesek,szorgalmasak boldogulnak,a többi meg álmodozik kádár feltámadásáról.”
 • 15. Macs 2008. június 18. 16:43
  „No végre, megint egy gumicsont, amin rágódni lehet. Hát tényleg egyszerűbb szidni őket, mint azon gondolkozni, hogyan lehetnék hozzájuk hasonlóan sikeres.
  Ami jó ötletet illeti, hát keményen meg kell dolgozni azért, hogy meg tudj győzni egy befektetőt, álljon melléd és adjon pénzt.
  Ami a béreket illeti, ha én olyan dolgokat gyártok, amit csak olcsón tudok eladni, nem adhatok magas bért az alkalmazottaknak, vagy kevesebb emberrel dolgozok, igaz ők többet kapnak. Amennyiben viszont magasabb értékű termékem van, amit az emberek többért is megvesznek, emelhetem a béreket. Bár sokszor úgy érzem, hogy a magyar vállalkozók csúnyán visszaélnek az emberek kiszolgáltatottságával és még örülhetnek az alkalmazottak, ha be is jelentik őket.
  Érdekességként, a Mercédesnél a német munkás 43 eurót kap, mig nálunk járműiparban a bér 8,5 euró. Választhatunk, munkahely vagy magas bér.”
 • 14. Népköztársaság 2008. június 18. 15:05
  „kŐBÁNYÁBA VELÜK!”
 • 13. Hülyék azért nemvagyunk 2008. június 18. 14:57
  „Hülye gyerek VKTR . Ha ezer évig élnél és nem zabálnál meg nem innál akkor sem maradna meg annyi mint ami Demjánnak van. Azért pártolod őket mert te is közéjük tartozól, te is olyan rabló vagy mint ők. KBF”
 • 12. VKTR 2008. június 18. 14:13
  „Sajnos nem bírom ki, hogy ne írjak ismét...
  Először is aki két diplomával és két nyelvvizsgával nem tud elhelyezkedni nettó 75e-nél többért, annak ajánlom a rokkantsági nyugdíjat vagy szociális járadékot, mert valószínű, hogy jogosult rá...
  A 8. hozzászóló írását inkább nem kommentálnám, a moderátor úgyis kitörölné :D
  Vagyis annyit mégis, hogy talán el kellene végezni a általános iskolát és néhány mondatot tanulni Rákosi elvtársról és rezsimjéről, meg a koncepciós perekről...
  A véleményem még mindig az, hogy csupán az irigység beszél itt minden kritizálóból. Nem kell olyan komoly dolgokat belevinni ebbe, hogy "2millióan elszegényednek" meg stb...
  Egyszerűen arról szól, hogy irigyek vagytok rájuk, mert ők vitték valamire ti meg nem és pont.”
 • 11. ludvig 2008. június 18. 13:41
  „Beleszámítva Tzuslágék, Kulcsár Attiláék, és a többiek?”
 • 10. CID 2008. június 18. 13:22
  „6. Én nem tudom milyen az a két diploma, de ha te még plusz két nyelvvizsgával sem tudsz elhelyezkedni, akkor nálad valami nagyon nagy gond van. Persze, az állami szférától eltekintve nem a diplomát fizetik meg, hanem az elvégzett munkát.”
 • 9. hoparduc 2008. június 18. 12:59
  „Kiragadnék egy részletet "...ismert üzletember az egykori Sasad téesz ingatlanvagyonát értékesítette a közelmúltban, s ezzel szökkent a top-10-be."
  Így kell ezt csinálni. A rendszerváltás óta ez megy folyamatosan.
  Ezeket nem lehet megállítani.”
 • 8. Hülyék azért nemvagyunk 2008. június 18. 12:04
  „RÁKOSI MÁTYÁS BIZTOS RENDETT TENNE, SZÉTOSZTANÁ A MILLIÁRDOKAT!”
 • 7. Curacao 2008. június 18. 11:38
  „Kedves VKTR!

  Szerintem a kutyát nem zavarná az, hogy kinek hány milliárdja van és miből, amennyiben mindenki aki dolgozik, tisztességesen megélne. Aki dolgozik a képességeihez mérten, függetlenül attól, hogy mi az a munka, a vécésnénitől a szellemi dolgozóig, annak JÁR az, hogy ne legyen gondja a lakhatással, megélhetéssel, ruházkodással, stb. A legtöbb ember velem együtt nem vágyik sokra, csak egy kis meleg otthonra és létbiztonságra. Nekem nem kell húszmillás luxusautó, kacsalábon forgó palota, de még külföldi nyaralás sem. Egyszerűen tenni akarom a dolgom, éldegélni a kis családommal. Elég abszurd, hogy a látástól mikulásig - éhbérért - dolgozó embereknek azon kell aggódni, hogy miből lesz kifiztve a gázszámla, vagy a gyerek tankönyvcsomagja. És tudod innen nézve elég bicskanyitogató tud lenni, hogy már "szaros ötmilliárddal" be se lehet kerülni az első 100 leggazdagabb magyar közé, más meg a rendes húsról lassan a csirkelábra kell hogy "átszokjon" holott ugyanannyit melózik, mint eddig. Veled ellentétben én nem nézem le a fizikai dolgozót sem, hiszen mindenki munkájára szükség van, mindenki mukáját meg kell fizetni és mégegyszer hangsúlyozom, aki dolgozik, annak járNA a tisztességes megélhetés. Járni jár, csak sok esetben nem jut...”
 • 6. VKTR-nek! 2008. június 18. 11:34
  „Hiába vannak pl Nekem is világbajnok ötleteim, ha nincs jó pár millió, milliárd a zsedben akkor nem tudsz egszerűen érvényesülni. Valahogy bele kell vágni a vállalkozásba, de szinte 0 Ft-al lehetettlen, vagy esetleg bankkölcsön? Horros THM-mel?

  Akinek eddig is volt mit viritani, annak ezek után is lesz. A gazdag még gazdagabb lesz a szegény pedig még szegényebb. Ez Mo.!!!


  Az iskolára visszatérve: 2 diplomával, 2 nyelvvizsgával, + 1 felsőfokü papirral alig birok elhelyeszkedni! Ha valaki alkalmaz akkor kikapok nettó 75.000et? ezért megérite tanulni! Ha a szüleid vagy ismerőseid nem elég befolyásosak akkor cseszheted, hogy milyen okos vagy, mennyi diplomád van stb...
  Ha pedig az ismeretség megvan, akkor pedig cseszheted a diplomáidat, mert ugyis benyomnak valami tuti helyre, ahol akár tök hülyén is rengeteg pénzt nyomnak a zsebedbe, mert apuci puszipajtás!!!!

  Németországban ismerősök diplomás segédmunkásként 600.000at keresnek!!! El kellene Gondolkodni a Kormányunknak!

  A benzin áraink már Uniós szintűek, de az életszinvonal és a fizuk...!?

  Üdv.: K4U”
 • 5. VKTR 2008. június 18. 11:00
  „A szerencsétlen irigy élhetetlen emberek megint szépen összejöttek így szerda délelőtt...
  Mert ugye ha valaki történetesen nem olyan debil mint az előttem szólók, henem mondjuk valamiben ásznak, a szakmája zsenijének (Pl: Dr. Csányi Sándor) számít, vagy ha van egy jó ötlete (Palásti József : Fornetti) akkor az már mindjárt szemét, meg lehúzza az utolsó bőrt is az emberekről.
  A 4. hozzászólónak üzenném: az smafu, hogy Magyarországon nincs munka. Aki dolgozni akar, az dolgozik is. Más lapra tartozik, hogy a helyesírási hibáidból ítélve nem túl magas végzettségeddel párosuló fenenagy önérzeted nem engedi meg hogy te is "fizikaidólgozó" legyél :D
  Szellemi munkára pedig egyértelmű, hogy nem alkalmaznak, és se alkalmaznék egy olyan embert aki nem tud írni... és azthiszem ehhez semmi köze sincs azoknak a sikeres embereknek akik felkerültek a listára, ezt mindenki csak magának köszönheti, természetesen te is!”
 • 4. Egy munkanélküli. 2008. június 18. 10:12
  „No kérem itt a lehetőség az APECH számára!Nem tudom hogy az ilyeneket ellenőrzik-e?Mert engemet munkanélküli létemre igen!De szerintem az ilyen léhűtő milliomosoknak még a seggüket se merik szagúlni sőt inkább kinyalják!!!!Talán ezeket kellene munkára kényszeríteni nem a szociális segélyen lévőket!!!!Mert bizony valakiknek dólgozniuk is kell ezek a szarháziak helyett!És bizony bizony az a fizikaidólgozó!És akár mennyit is dógoznak még több bőrt akarnak lenyúzni rólluk!De hát nem csak ezeket a milliomosokat kell eltartani ha nem a mindenkori kórmányt is!Legyen az Szocialista vagy Fideszes!Ezen csak a fizikaidólgozók veszíthetnek!De hát tűrik!Ezért is tartanak ott ahol tartanak!!!!Amíg nem mernek talpra állni és mozgolódni addig bizony kizsákmányólják és éhbérért dólgoztatják őket!!!!De amíg csak tűrnek addig még bizony gyarapodnak a milliomosaink!!!!És még kapzsik lesznek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. ultra 2008. június 18. 10:06
  „Pistrui kiszorult?:))))

  Ezzel az SZVSE-SZEOL pálya cserével bukott nagyot szegény...:)))”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb rendőr vallott felettese ellen a zavargások kapcsán

Újabb rendőr tett terhelő vallomást parancsnokára a 2006. október 23-i események után, ez már a… Tovább olvasom