Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Gyermekelhelyezési vita állhat a gyilkosságok hátterében

Minden arról tanúskodik, nagyon szereti kislányát a 47 éves vésztői T. Lajos, aki csütörtökön Magyarbánhegyesen négy embert lőtt le, közülük ketten meghaltak. A férfi közösségi oldalán rengeteg fotó látható gyermekéről.
Mint megírtuk, az emberölések hátterében valószínűleg gyermekelhelyezési vita állhatott. Mind az édesanya (akit az apa, a volt élettársa többször hasba lőtt, és az életéért küzdenek az orvosok), mind a már őrizetben lévő apa közösségi oldala tele van ötéves kislányuk fényképeivel.

T. Lajos néhány napja tette fel ezt a fotót a Facebook oldalára.
T. Lajos néhány napja tette fel ezt a fotót a Facebook oldalára.

Előzetesben

A Békés Megyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt tegnap kezdeményezte a 47 éves vésztői férfi előzetes letartóztatását, amelyet a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója el is rendelt. 

 
Az emberölés bűntette miatt őrizetbe vett T. Lajos a gyermekelhelyezés bírósági tárgyalásáról is írt. „Na mindegy. Akkor leírom mi történt a bíróságon. Oda akartam adni az anyának a lányomat, hogy gyakorolja ő is az anyai szerepet, ne bújjon ki a felelősség alól. Hétköznap az övé, hétvégén az enyém. Ő erre azt mondta, hogy ő Németországban szeretné nevelni, mire a bírónő azt mondta, hogy verje ki a fejéből, meg se próbálja kivinni, mert visszahozatja. Ő erre azt mondta, akkor nem fogadja el az ajánlatomat, mert ő kint szeretne lenni egy évig." A bejegyzésben arra is utalt, hogy volt élettársa gyermeket vár új szerelmétől.

T. Lajos az elmúlt hónapban közzétett két olyan fotót is, amelyeken volt kedvese, gyermeke édesanyja látható. A képek mellé ezt írta: „MI JÁR A FEJEMBEN? SZERINTED? NA? Nehéz kérdés, de a válasz sem könnyű, tudom." Egy posztján pedig a következő idézet olvasható: „Akit szeretek, az tudja, akit nem szeretek, az érzi. Az igaz barátokért keresztülmegyek a poklon, a többieknek pedig megmutatom, hogy hol van az!!!"
Ki tudja, mire gondolt ekkor, néhány nappal a lövöldözés előtt?
Mint arról beszámoltunk, a férfi négy embert lőtt le: volt élettársát, annak jelenlegi párját, volt anyósát és az ő élettársát. Közülük ketten meghaltak. A kislány édesanyját és a nagymama élettársát életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A lövöldözés után T. Lajos a kislányát magával vitte. Néhány órával később Békéscsabán feladta magát a rendőrségen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt Andor Éva

A Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja életének 75.… Tovább olvasom