Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Győrben felkészültek a devecseriek fogadására

Győr - Győrben felkészültek a devecseriek fogadására, ha sor kerülne a kitelepítésükre - közölte a megyei katasztrófavédelem vezetője szombaton délután az MTI-vel.
Szűts György közlése szerint arra is készen állnak, hogy a város teljes lakosságát elhelyezzék. (Devecser honlapján az olvasható: 5300-an élnek a településen.) Mint mondta, a jelentős létszám miatt több sportcsarnokot, tornatermet, kollégiumot készítettek fel az érkezők fogadására. Hogy melyeket, azt egyelőre nem kívánta közölni.

A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság szombat délutáni ülését követően jelentette be Kontrát Károly belügyi államtitkár, hogy Devecsert illetően "esetleges kitelepítésről" intézkedtek. Közlése szerint a MÁV öt vasúti szerelvényt készített elő a devecseri állomásra, hogy ha szükségessé válik, a lakosokat egyszerre Győrbe szállíthassa. Rámutatott, hogy elkészítették a győri befogadási és elhelyezési tervet is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az apostoli nuncius szerint még sok segítségre van szükség

Nagyon sok segítségre van szükségük a vörösiszap okozta katasztrófa áldozatainak és károsultjainak, de ahhoz, hogy megértsük tragédiájukat, a pusztítást látni kell. Tovább olvasom