Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Gyorshajtókra vadásznak a rendőrök

Országszerte az összes sebességmérő készülékével ellenőrizni fogja a rendőrség az autósokat, a kedden kezdődő három napos akció ideje alatt elsősorban a gyorshajtókat szeretnék kiszűrni - közölte a rendőrség a honlapján hétfőn.
A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Speed" közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtására 2010. harmincnegyedik hetében kerül sor, mely a sebességtúllépés ellenőrzésére terjed ki. A Magyar Köztársaság Rendőrsége részt vesz az ellenőrzés sorozatban, egyúttal a Nemzeti Közlekedési Hatósággal közösen a gépjárművek műszaki állapotát is fokozottan ellenőrzik.

Az akció ideje alatt alapvetően a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművekre valamint a gyorsforgalmi utak leállósávján történő haladással, illetve megállással elkövetett szabályszegésekre koncentrálódik a figyelem.

Ennek oka, hogy a sebességtúllépés Magyarországon a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a halálos illetve a súlyos sérüléssel járó balesetek fő oka. Évek óta az összes személyi sérüléses közúti baleset mintegy 25-30 százaléka, a halálos kimenetelű baleseteknek pedig mintegy 40 százaléka vezethető vissza a gyorshajtásra.

Mint közleményükben írták: a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy az értelmetlen halál és a sérülések száma csökkenjen, és az úton lévők biztonságban elérhessék úti céljukat.

Olvasóink írták

 • 9. Srác20 2010. augusztus 24. 02:04
  „Hála Istennek, akkor végre nyugodtan lehet drogozni:D:D:D Most a gyorshajtókkal lesznek elfoglalva:)”
 • 8. 620829 2010. augusztus 23. 20:02
  „hátha már megnyitva a sok börtön akkor méricsgélés helyett a sok szutyok bünözőt is bgyüjthetnék....igazából ezért is SZOLGÁLNAK ÉS VÉDENEK.......szerintem !”
 • 7. vejt 2010. augusztus 23. 19:22
  „mákosrétes
  A balesetek elenyésző részének a kiváltó oka a megengedett sebesség túllépése.Túlnyomó részben a relelatív gyorshajtás,figyelmetlenség,előzési szabályok megsértése,járművezetési alkalmatlanság stb. a kiváltó ok.Ezek bizonyítása nehézkes , egyszerűbb azt mondani "gyorshajtás".Ezzel igazolhatják is a pénzbehajtásra használt sebességméréseket.Majdnem minden esetben ott történik a mérés ahol biztos a bevétel ,és nem ott ahol ez indokolt lenne.”
 • 6. flexsnake 2010. augusztus 23. 18:58
  „:( egyszer elég volt 300 lepedő, veszek repcsit”
 • 5. Garfield 2010. augusztus 23. 17:06
  „1. Miért kell az ilyet bejelenteni?

  2. Ha most van rá kapacitás, máskor miért nincs?”
 • 4. mákosrétes 2010. augusztus 23. 16:51
  „vejt 2010.08.23. 16:42
  Kézzelfogható adatokat kérünk a cáfolatodhoz.”
 • 3. vejt 2010. augusztus 23. 16:42
  „"a sebességtúllépés Magyarországon a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a halálos illetve a súlyos sérüléssel járó balesetek fő oka"
  EZ NEM IGAZ!!!!”
 • 2. Mathiasking 2010. augusztus 23. 16:15
  „Az bizonyos számomra, hogy a rendőrök többsége nincs a helyzet magaslatán. Ezt értem a vezetőkre és a végrehajtó állományra egyaránt. Megbújva lesből mindig nagy szájuk volt, várják a névtelen feljelentéseket és erre történnek intézkedések. Bezzeg a családon belöli erőszakkal szemben olyan nudlik, hogy az már szégyen. Az utóbbi idők családirtásaira gondolva nem egy állampolgár barát rendőrség. A behajtás az bezzeg megy.”
 • 1. sadesa01 2010. augusztus 23. 16:06
  „azért gáz, hogy mindig ott vannak ahol nincs semmi! ahol történik valami ott soha nincs senki(saját tapasztalat). általában a külföldi(román, bolgár...) rendszámú autók okoznak balestet itthon az utakon... a külföldi rendszámú autósokat miért nem ellenőrzik(jobban) kb 5 éve nem láttam magyar rendőrt igazoltatni sem külföldi autóst??? miért nem??? miért mindig csak a magyarokat szívatják????????
  a gyorshajtókat külföldön elérik a bírságot behajtják. csak mi vagyunk akkor balf*szok, hogy nem tudjuk behajtani??!!! A román vígan átszáguld szőregen makóig átlagban!!! 80 km/h-val!!!! a magyarok meg .....
  Üdv a csodálatos rendőrségünknek!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tényői gyilkosság: végleg lezárható az akta

Végleg lezárhatja a márciusi tényői gyilkosság ügyét a Győr-Moson-Sopron Megyei… Tovább olvasom