Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Gyorssegélyt kér az Országos Mentőszolgálat

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megbízott főigazgatója több milliárd forintos gyorssegélyért folyamodott a szaktárcához intézett levelében - írja a Népszabadság pénteki számában.
A lap birtokába került dokumentumban Burány Béla sorra veszi azokat a hiányokat, amelyek veszélyeztetik a szolgálatnál folyó fejlesztések befejezését, illetve a betegek ellátását - számol be az újság.

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára a lapnak elmondta: az OMSZ főigazgatója levelében valóban jelezte, hogy várhatóan az idei költségvetés egyensúlyban tartásához két irányból is többletforrásra lesz szükség, ami jelent egy 2,5 milliárdos működési és egy 1,5 milliárdos fejlesztési forrást.

A helyettes államtitkár közölte: az utóbbival kapcsolatosan a kormány előtt van a többletigény, a működési költségekről pedig részletes kimutatást kértek az OMSZ-től.

Hozzátette: a kormány az Országos Mentőszolgálatot, így a földi és a légi mentést abszolút prioritásként kezeli, a szükséges forrásokat előteremti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt vita, csak Bárándy és Gulyás között

A téma a fiatalok helyzete, az elvándorlás, a felsőoktatás és a karrierlehetőségek voltak. Tovább olvasom