Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Gyurcsány szerint jó kompromisszum a mostani nyugdíjrendszer

A miniszterelnök jó kompromisszumnak tartja a jelenlegi nyugdíjrendszert, amelynek lényege, hogy a járandóság emelésénél az átlagos nettó bérnövekedést és az inflációt fele-fele arányban figyelembe veszik.
Gyurcsány Ferenc szerda délután egy fővárosi nyugdíjasotthonban az mondta: bár hamarosan muszáj lesz hozzányúlni a nyugdíjrendszerhez, azt, ha rajta múlik, nem fogja engedni, hogy azon a nyugdíjasok kárára változtassanak.

A miniszterelnök a nyugdíjasok felvetésére azt mondta: év végéig lehet olyan kedvezőbb szabályozást alkotni, amellyel a nyugdíjasotthonokban lakókat nem zárják a gázár-támogatási rendszerből.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: ha valóban nem igényelhetnek gázár-támogatást a bentlakásos intézményekben élő nyugdíjasok, csak azért, mert nem magánlakásban, hanem intézményben élnek, akkor a jelenlegi rendszer nem jó. Hozzátette: esélyt lát arra, hogy az év végéig a mainál kedvezőbb szabályozást lehet hozni. A miniszterelnök arra is ígéretet tett, hogy tárgyalnak a szakma képviselőivel a normatív támogatási rendszerről, és az egyeztetéseken a szociális miniszter is ott lesz.

A nyugdíjrendszerrel kapcsolatban a miniszterelnök azt mondta: olyan rendszert érdemes fenntartani, amely egyfajta stabilitást biztosít, és garantálja, hogy a jövedelmekkel együtt a nyugdíjak is nőnek. Gyurcsány Ferenc kitért arra is, hogy ma Magyarországon szinte minden harmadik ember nyugdíjas, és az átlagéletkor is folyamosan emelkedik, ezért valamikor a jövő évtized elején fel kell majd tenni kérdést, hogyan alakuljon át a nyugdíjrendszer. A kormányfő szerint ha változtatni kell, azt nem szabad majd a nyugdíjasok kárára tenni.

A kormányfő az ország működését egy család életéhez hasonlította, ahol akaratlanul is vannak veszekedések, de mint mondta: azt szeretné, ha az ország az ünnepnapokon képes lenne megbékélni, és acsarkodás helyett ünnepelni - ahogyan a legveszekedősebb családban is képesek azt mondani, hogy legalább az ünnepnapokon legyen nyugalom. "Alakuljon ki azoknak a többsége, akik el tudnak fogadni mást is, mint ahogy ők gondolkodnak, hogy sok állítás is elfér egymás mellett" - fogalmazott a miniszterelnök.

Olvasóink írták

 • 5. más 2008. július 31. 08:04
  „Édes jó Istenem add,hogy legalább egy hónapig miniszter lehessek azért a fizetésért!”
 • 4. maci52 2008. július 28. 17:06
  „De mi múlik ezen a majmon???Saját pecsenyéjét megsütötte,ellopta a volt KISZ-vagyont a haverokkal,Gordonkával az élen,miniszterelnök lett,a többi meg le van szarva.Sok,szerencsétlen nyögdíjas meg fál mint ördög a tömjénfüsttől,ne hogy elvegyék azt a pici pénzüket,mert a volt párttitkárok nem aggódnak.”
 • 3. cicu 2008. július 28. 16:47
  „Hol nőnek a bérek ez melyik országban él?”
 • 2. joy 2008. július 17. 18:47
  „Ezt a baromságot!

  Menj el egy zártkörű Jel-rendezvényre ismeretlenül!
  Úgy hajtanak e a halál farkáral, magadhoz se térsz!
  Kérdést meg föl se tehetsz, csak leírhatod, oszt ha nem teccik, belépő kártyád is elveszik.”
 • 1. bonsoire 2008. július 17. 14:59
  „Az Echo Tv tegnap esti híradójában az otthon egyik lakója név nélkül ezt mondta: "Az szerepelt a faliújságon, hogy az esetleges kérdéseket a betegjogi képviselőnél kell leadni, később pedig telefonáltak a lakóknak, hogy aki részt akar venni ezen a rendezvényen, az regisztráltassa magát, mert csak úgy kaphat belépőkártyát... Minden kezd visszaváltozni, ahogy volt a Kádár-rendszerben, de lassan Rákosiig is elérünk, és akkor az embernek nem tanácsos vállalni a személyét."

  Gratula Gyurcsány elftárs!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kazán nyomott agyon egy munkást Kisújszálláson

Kazán dőlt egy munkásra szerda délután a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kisújszállás általános… Tovább olvasom