Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Gyurcsány: továbbra sem szabad lemondani az ellenzéki összefogásról

Kormányváltás esetén is csak a legkorábban 2016-ban pezsdülhet meg a gazdaság - mondta a volt kormányfő.
Gyurcsány Ferenc szerint továbbra sem szabad lemondani a teljes körű baloldali ellenzéki összefogásról – erről a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pénteken a budapesti Szabadság téren beszélt, ahol nyilvános fogadónapot tartott. A volt miniszterelnök arra is kitért, hogy véleménye szerint kormányváltás esetén is csak a legkorábban 2016-ban pezsdülhet meg a gazdaság.

Gyurcsány Ferenc országjárásának tapasztalatai alapján azt mondta, hogy nem nagyon találkozott olyan ellenzéki szavazóval, aki nem a baloldal pártjainak összefogását sürgetné.

Közölte, ha mégsem sikerül az összefogás, akkor a baloldali pártoknak a választás előtt "arányosan, nagyvonalúan" vissza kell léptetniük egymás javára egyéni jelöltjeiket, mert nem engedhetik meg, hogy a Fidesz és Orbán Viktor "nevető harmadikként" győzedelmeskedjen.

Gyurcsány Ferenc szerint csak akkor lesz több munkahely, ha az ország iránti bizalom újraépül, de ez hosszú folyamat. Hozzátette, ha be is következik a kormányváltás, 2016-nál előbb érdemben akkor sem fog "megpezsdülni a gazdaság", mert olyan kevés a beruházás, hogy azok alapján a következő két-három évben nem lesz több munkahely.

A DK elnöke azt mondta, csak akkor szabad az ellenzékre szavazni, ha az embereknek van elég kitartásuk ezt kivárni. Kijelentette: azt a "végtelen megosztottságot, megbélyegzettséget" viszont, amit "ez a jobboldalinak nevezett rezsim rákényszerít az országra", egy-két hét vagy hónap alatt meg lehet szüntetni.

Kiemelte, alig van olyan ember, aki ne panaszkodna amiatt, hogy az elmúlt három évben "pokolian" megnövekedtek a megélhetési költségei. Hozzátette: lehet a rezsiről beszélni, de ez a megélhetési költségeknek csak egy kis részét jelenti.

Arra is kitért, hogy a DK számára nagyon fontos a választókkal való találkozás. Gyurcsány Ferenc azt üzente Orbán Viktornak, "legyen bátorsága a választók közé menni a TEK nélkül".

Közölte, továbbra sem kapott választ az Együtt-PM-et vezető Bajnai Gordontól, illetve a szocialisták pártelnökétől, Mesterházy Attilától arra az SMS-re, amelyben felajánlotta, hogy október 23-án közösen ünnepeljenek.

"Én végtelen türelemmel tudtam végighallgatni, amikor engem a Dunába kívánt a jobboldal" – mondta. Mindezzel arra a kérdésre reagált, amelyik a véleményét firtatta arról, hogy vasárnap a Magyar Szolidaritás Mozgalom rendezvényén ledöntöttek egy Orbán Viktort ábrázoló hungarocell szobrot. Gyurcsány Ferenc azt mondta, aki nem érti a szobordöntés szimbólumát, az politikai értelemben süket és vak. Hozzátette: nem a szobordöntéssel van baj, hanem Orbán Viktor kormányzásával.

Gyurcsány Ferenc egy emelvényen tartott nyilvános fogadónapot a Szabadság téren, ahol a sajtótájékoztató időpontjában száz-kétszáz ember volt jelen. Többségük sorban állt, hogy beszélgethessen néhány percet a volt kormányfővel.

Olvasóink írták

 • 4. florian72 2013. október 05. 06:24
  „3. jozko 2013.10.04. 22:04

  Ne aggódj többen vannak akik változást akarnak,és lesz is .”
 • 3. jozko 2013. október 04. 22:04
  „Boldog névnapot, Elnök Úr !

  Jól beszél - csak elkésett vele.
  A triumvirátusból már kigolyózták - most tvább folytatják egymás ellen.
  Jön már Laci az úthengerrel!
  A következő "áldozat" az mszp páncélos vitéze, Mesterházy Attila lesz.
  Botka László lemezlovast készít belőle - félreállítja Bajnai Gordon útjából.
  Cserébe nyugodtan szétcsaphat az mszp maradéka között - hogy gatyába rázza őket.
  Ért hozzá, kitartása van - meg is teszi.
  Bajnai ezzel együtt sem lesz miniszterelnök - Botka László pedig fiatal emberként kitartóan vár még egy ciklust /vagy többet.../.
  Gyurcsány igen rosszul tenné, ha bepróbálkozna nála .
  Két dudás nem fér el egy csárdában! És Botka van /és lesz/ birtokon belül!
  A dolgok a szemünk láttára alakuknak - a hajdan erős baloldali párt széthullik, a maradékának van esélye szerveződni - de nem "együtt" - úgy még jobban szétesik.
  Engem mondjuk nem zavar.”
 • 2. kontrapista 2013. október 04. 20:07
  „" Gyurcsány Ferenc egy emelvényen tartott nyilvános fogadónapot a Szabadság téren "
  Nyilvános névnapot tartott, de a szegényekről megfeledkezett !”
 • 1. papsajt 2013. október 04. 18:53
  „ferenc kezd aggódni,hogy nem jut be a parlamentbe, se Brüsszelbe”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkohol folyt a 4-es főútra

Tehergépkocsi ütközött egy kisbusszal pénteken Törökszentmiklós határában. Az MTI úgy tudja, a… Tovább olvasom