Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Halottakkal együtt adtak el egy temetőt

Harc folyik az ősök csontjaiért a Hajdú-Bihar megyei Szentpéterszegen, miután az önkormányzata eladta a falu lezárt, régi temetőjét, ahová az 1940-es években temettek utoljára - írta a Népszabadság.
A lap szerdai számában megjelent írás szerint a helyiek által csak "ócska temetőnek" hívott régi temetkezési hely hivatalos besorolása erdő, rét, legelő, így fordulhatott elő, hogy az önkormányzat azt értékesítette egy vállalkozásnak 350 ezer forintért.

A 3,5 hektárnyi földet Ékes Gyula helybéli mezőgazdasági vállalkozó vette meg azzal a céllal, hogy ősi magyar állatfajták bemutatótelepét hozza itt létre, sőt a hasznosításra azóta külön gazdasági társaság is alakult, a Malomvég Kft., amelynek ügyvezetője Tornyi Lajos szentpéterszegi alpolgármester.

Ám egy helyi önkormányzati képviselő, Bereczkiné Balogh Erika lassan fél éve harcol annak érdekében, hogy a tervezett beruházás kegyeleti okok miatt ne valósulhasson meg, hiszen nem történt meg az elhunytak exhumálása. A képviselő feljelentést is tett az ügyben, de a hatóságok bűncselekmény hiányában lezárták a nyomozást, a nyomozást megszüntető határozat elleni panaszának elbírálása folyamatban van.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2010. április 14. 11:01
    „Vállalkozó, alpolgármester ez valami "TŐKEHASZNOSITÁS"? Kiteszem beveszem eladom átveszem-itt a piros hol a ...temető?”
  • 1. papipa 2010. április 14. 10:09
    „Oszt még van pofájuk kiírni a bejáratra, hogy "nyugodj békében" meg hasonlók..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csődveszélyben a Kaposvári Egyetem

A Magyar Nemzet szerint a csőd szélén áll a Kaposvári Egyetem. Tovább olvasom