Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Hamarosan megkapják az egyenlegközlő igazolást a Quaestor-kötvényesek

Összefoglalva a Quaestor Értékpapír Zrt. ügyfeleinek teendőit, miután április 22-én megindult a cég felszámolása.
Hamarosan megkapják egyenlegközlő igazolásukat postán azok a Quaestor-törvény hatálya alá tartozó ügyfelek, akik a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-vel (Quaestor Értékpapír Zrt.) kötöttek szerződést - közölte a felszámolást végző Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) pénteken az MTI-vel.

A cég a közleményben összefoglalja a Quaestor Értékpapír Zrt. ügyfeleinek teendőit, miután április 22-én megindult a cég felszámolása.

A Quaestor-kötvényesekkel kapcsolatban a PSFN kifejti: az ügyfelek kárrendezésre vonatkozó igényüket a megküldött egyenlegközlő igazolás alapján a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alaphoz történő kérelmük benyújtásával érvényesíthetik 2015. május 6. és 2015. június 5. közötti jogvesztő határidőn belül. A részletekről az alap nyújt további felvilágosítást.

Ha az egyenlegközlő igazolással kapcsolatban az ügyfélnek észrevétele van - az eltérés okát igazoló dokumentumokkal - a kézhezvételt követő 8 napon belül jelezheti kizárólag postai úton a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. címére: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. A PSFN azt kéri, a borítékra írják rá: "Észrevétel Quaestor kötvény". Visszajelzés hiányában az egyenlegközlőben foglaltak elfogadottnak tekintendőek.

Ha valaki nem kapott egyenlegközlő igazolást 2015. május 18-ig, annak ezt a quaestor@psfn.hu e-mail címen, vagy a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. címén (1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.) kell jeleznie, a tárgyban, illetve a borítékon feltüntetve, hogy "Egyenlegközlő igazolást kérek".

Azok az ügyfelek, akiknek értékpapírszámlája, pénzkövetelése van, hamarosan az aktuális állapotnak megfelelő ügyfél-egyenlegközlőt kapnak postai úton. Az egyenlegközlőkkel kapcsolatos esetleges észrevételét az eltérés okát igazoló dokumentumokkal a kézhezvételt követő 8 napon belül jelezhetik kizárólag postai úton a PSFN címére, a borítékra írt "Észrevétel" megjegyzéssel. Visszajelzés hiányában az egyenlegközlőben foglaltakat itt is elfogadottnak tekintik.

A PSFN javasolja, hogy a Quaestor Értékpapír Zrt.-vel szemben fennálló hitelezői igényüket mindkét esetben valamennyi fennálló követelésükre - az egyenlegközlő levelekkel kapcsolatban meghatározott határidőtől függetlenül - jelentsék be legkésőbb 2015. június 1-ig kizárólag postai úton a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. címére. Kérik, hogy a borítékon tüntessék fel: "hitelezői igény". A hitelezői igény bejelentése díjmentes. A formanyomtatvány www.psfn.hu honlapon tölthető le.

Az igény bejelentéséhez csatolni kell a számlaszerződést az értékpapír- és ügyfélszámla vezetéséről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2,6 milliárdos támogatás megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatóknak

A kabinet egy uniós program segítségével arra biztosított forrást a vállalkozásoknak, hogy az eddig… Tovább olvasom