Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 21°C Még több cikk.

Hende Csaba: meg kell erősíteni a honvédséget

Minél előbb meg kell erősíteni a honvédséget, a honvédség imázsát a réginél is magasabb szintre kell emelni, és katonai életpálya-modellt kell kialakítani - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter szombaton a fővárosban, miután katonai tiszteletadással fogadták új munkahelyén, a minisztériumban.
Hende Csaba a Honvédelmi Minisztérium (HM) udvarán az állományhoz intézett beszédében összefogást kért a katonáktól azért, hogy együtt tudják felépíteni a 21. század modern hadseregét.

A honvédekhez szólva azt mondta, "számíthattok rám, és én számítok rátok. Számítok arra, hogy eskütökhöz híven minden bajtól és veszélytől oltalmazzátok édes hazánkat". A miniszter hangsúlyozta: "a katonai esküt ti is, én is letettük már régen, ezért tudhatja mindenki, tudhatja az egész világ, hogy a magyar nemzet szabadságáért, jogaiért és méltóságáért és a haza függetlenségéért mi együtt, ha kell, az életünket is feláldozzuk".

Beszéde végén az újságíróknak azt mondta, hogy a hivatalos átadás-átvételre nem most, hanem hétfőn kerül sor. Most csupán alkotmányos kötelességeit teljesíti a megfelelő papírok aláírásával.

A miniszter a Fidesz-KDNP ünnepi nagygyűlése után - többek között Simicskó István leendő parlamenti államtitkár és Csampa Zsolt, az Országgyűlés honvédelmi bizottsága alelnökének társaságában - a Kossuth térről gyalog ment a HM udvarára, ahol Fodor Lajos leendő közigazgatási államtitkár, valamint Tömböl László vezérkari főnök fogadta őt. A hivatal udvarán ott voltak a katonai felsővezetők, továbbá Nemeskürty István akadémikus és Für Lajos volt honvédelmi miniszter.

Olvasóink írták

  • 3. ketkerek 2010. május 30. 10:22
    „A hon,haza,honvédelem, szavakat idézőjelbe kellene ebben körben tenni.E szavak és katonáink messze eltávolodtak egymástol.”
  • 2. Tapasztalt 2010. május 30. 00:42
    „megerösités??? Netán a sorkötelezettség visszaállitásával......? Nem lepödnék meg, de nagybaromság lenne.”
  • 1. jozko 2010. május 29. 20:17
    „Hajrá! Ezt modhatja egy "kívülálló"--de a miniszter ne mondja "kell"---csinálja!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kass János rézkarca hússzoros áron egy árverésén

Megtelt az aukciós terem az Arte Galéria szombati, grafikai árverésén. A helyszínen jelenlévők… Tovább olvasom