Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Hosszú távra fejleszt a kekszgyár

A Győri Keksz Kft. hosszú távra fejleszt, de ennek vannak nehezítő körülményei is. Mindeezek ellenére a gyár és a város vezetése is elkötelezett a fejlődés mellett.
A kekszgyár épülete
A gyár új vezetése elkötelezte magát a hosszú távú fejlesztés mellett – mondta el Balogh József, Győr polgármestere arról a tárgyalásról, amelyet a Győri Keksz Kft. vezetőivel tartott. A nagy múltú gyár 700 – 750 milliós fejlesztést tervez, 250 dolgozónak ad hosszú távra munkát, s marad a hagyományos keksz- és cukorkaprofil.
Van ugyanakkor két olyan körülmény, amely gondot is jelent a gyárnak. Az egyik, hogy az idén áprilisban a kormány megszigorította a zajvédelmi szabvánnyal kapcsolatos rendeletet. A másik, hogy a gyár környéki területre megnőtt az építkezési kedv, pontosabban a lakásépítési szándék. Sok az érdeklődő és vannak konkrét tervek, igények. A szigeti városrész építkezési szempontból az utóbbi időben érezhetően felértékelődött, s az érdeklődést nyilván még fokozza, hogy elkezdődött a termálfürdő építése.
A polgármester elmondta, a tárgyaláson mindkét fél megerősítette, hogy kölcsönösen a gyár hosszú távú fennmaradását szeretnék. Az említett nehezítő körülmények miatt városházi és kekszgyári szakértői csoport is dolgozik a megoldás lehetőségein. Rövidesen lakossági fórumokat tartanak, s a gyár és környékének „ sorsa " szakmai fórumok témája is lesz. Ez a folyamat 6 – 9 hónapot is igénybe vehet, mondta Balogh József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ebáldozat

Hőgutát kapott és elpusztult egy autóba zárt kutya tegnap délelőtt Győrött. Tovább olvasom