Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Így élnek ma az egykori állambiztonsági tisztek

A Nagy Imre-újratemetés 20. évfordulóján tovább bővült a pártállam besúgóinak listája. Mivel foglalkoznak ma az állambiztonság vezetői, beszervezői és tartótisztjei?
Az állambiztonság megrendelőit mutatja be a hetivalasz.hu cikke; a hivatásos állomány ama felsővezetőit, beszervezőit és tartótisztjeit, akik még az előző rendszer összeomlása előtti pillanatokban (1988-89-ben) is mozgásban tartották az ügynökhálózatot.

Felső- és középvezetők

1. Andó József • 1989-ben a BM III/II-11. osztály, később a BM adatfeldolgozó szolgálatának vezetője.
A Majordomusz Ingatlanhasznosító Kft. cégvezetője.

2. Ifj. Apró Antal • 1989 végétől a BM III/II-2. osztály vezetője (Gyurcsány Ferenc anyósának testvére).
Az Apró Controll Vállalkozásbiztonsági Kft. tulajdonosa.

3. Bozsikné Bárányos Krisztina • 1989-ben alosztályvezető a BRFK operatív jelentéseket összeállító részlegénél. Június 16-án a rendőrfőkapitánynak és állambiztonsági helyettesének számolt be a Nagy Imre-újratemetés operatív biztosításáról.
A BudaNet-cégcsoport társtulajdonosa, 2001-ig Gálszécsy András (Antall József kormányának titkosszolgálati minisztere) üzlettársa.

4. Dankó László • 1984-től a III/II. csoportfőnökség helyettes vezetője, ő felelt a Nagy Imre és társai 1989. június 16-i újratemetésével kapcsolatos sajtóterv kémelhárítás által vállalt feladataiért (interjú szervezése Király Bélával és Kopácsi Sándorral).
2004-ben az állami Bábolna Rt. felügyelőbizottsági tagja, jelenleg a Halászsas Bt. tulajdonosa.

5. Farkas Gyula • 1990-ig a BM III/II-3. osztály helyettes vezetője.
A felszámolás alatt álló Qvantor Bau Építőipari Kft. társtulajdonosa.

6. Forgács Lajos • 1984-től a BM III/III-4. osztály vezetője. A „Subások" fedőnevű nyomozás (Csoóri Sándor és Für Lajos csoportja) kapcsán szerepet vállalt Ilia Mihály irodalomtörténész lejáratási kísérletében. Részt vett a Nagy Imre-újratemetés biztosítására alakult operatív bizottság ülésén, ő felelt Bartis Ferenc és Érsek Iván megbékélésre felszólító cikkeiért.
Az R-Side Biztonsági Tanácsadó Kft. alapítója, 2008-ig a cég vezetője.

7. Hajós Sándor • A BM III/III-7. osztály helyettes vezetőjeként tagja volt az 1989. június 16-a biztosítására alakult testületnek. Háttéranyagot biztosított Tőke Péternek, a Reform főszerkesztőjének a belügyminiszterrel készítendő interjúhoz. Részt vett az 1989. október 23-a biztosítására alakult operatív testület munkájában is.
Az ezredforduló után az üzleti hírszerzéssel foglalkozó Posys Kft. szakértője.

8. Izsó Attila • 1990-ig a BM III/III-5/b. alosztály vezetője.
A MÁV egyik takarítócégeként ismert RIC Zrt. vezérigazgatója.

9. Kaló József • A rendszerváltás előtt a Borsod megyei rendőrfőkapitány állambiztonsági helyettese, majd főkapitány.
A Magyar Biztonsági Vállalkozások Munkaadói Szövetségének elnöke.

10. Kékesdi L. Gyula • 1989-től a III/III-7. osztály vezetője, korábban az MDF-rendezvényekről jelentő Kiss Ernő Csaba beszervezője. Június 16-án az ő irányításával állították össze a helyzetjelentéseket az újratemetésről. Tagja volt az 1989. október 23-a biztosítására alakult testületnek is.
2005-ig a kancellária nemzetbiztonsági irodájának főosztályvezető-helyettese.

11. Koi László • 1990-ig a BM III/II-11. osztály (titkárság) vezetője.
A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara budapesti elnöke, az S. K.-Info Bt. vezetője.

12. Lusztig Péter • A rendszerváltozás előtt a pécsi III/I. alosztály vezetője, a Baranya megyei rendőrfőkapitány biztonsági helyettese.
A 90-es évek elején megyei rendőrfőkapitány, később a rendészeti minisztérium tanácsadója, Zuschlag János belügyi kapcsolata.

13. Pajcsics József • 1981-ben a III/1. vizsgálati osztály vezető-helyettese, Krassó György zaklatásának engedélyezője, a rendőrség részéről 1988-1989-ben ő vett részt Nagy Imre sírhelyének megkeresésében.
1995-ben az ORFK vizsgálati osztályának helyettes vezetője, később ügyvéd, a Magyar Kriminológiai Társaság alapító tagja, titokvédelemi szakértő.

14. Récsey Róbert • 1989-ig a budapesti rendőrfőkapitány állambiztonsági helyettese, később a kormányőrség parancsnoka. Már a BRFK III/III-A. alosztályán is az MSZMP és a minisztertanács vezetőinek védelméről gondoskodott, láttamozta az „ellenzék ellenséges akcióiról" szóló jelentéseket.
A Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Bank Biztonság Bizalom Zrt. elnöke, az Arcadom Építőipari Zrt. felügyelő bizottsági tagja.

15. Rogán Gyula • 1990-ig a BM III/II-1. osztály vezetője.
Az Abisko Holding Kft. és a Pro Patria Engineering Védelmi Kft. ügyvezetője.

16. Stefán Géza • 1989-ben a budapesti rendőrfőkapitány helyettese. Állambiztonsági vonalon ő volt a legmagasabb beosztású tiszt, így a Nagy Imre újratemetésével kapcsolatos operatív akciók is a jóváhagyásával történtek. Láttamozta a BRFK minden fontos állambiztonsági iratát.
A Katonai Biztonsági Hivatal volt főigazgatója, a múlt hétvégén hunyt el.

17. Strényi Ferenc • 1990-ig a BM III/IV. csoportfőnöke.
A Toldi Miklós Vagyonvédelmi Kft. társtulajdonosa.

18. Szabó Ferenc • 1990-ig a BM III/II-8. osztály vezetője.
A Bank Biztonság Bizalom Zrt. és az ugyancsak Demján-érdekkörbe tartozó Airport Security Kft. társtulajdonosa, a Pink-Diamond Pénznyerő-automatákat Üzemeltető Kft. ügyvezetője.

19. Szita János • 1989-ben az állambiztonsági miniszterhelyettes titkárságának helyettes vezetője, korábban az 56-osok és Lezsák Sándor figyelése tartozott a feladatai közé. Ő szervezte be az 1989. június 16-i eseményekről a Pofosz nevében jelentő Szentgály Sándort is.
Az Airport Security Kft. ügyvezetője, társtulajdonos az R-Side Biztonsági Tanácsadó Kft.-ben.

20. Szövényi György • A rendszerváltás előtt a BM III. Főcsoportfőnökség alezredese, Kőszeg Ferenc egykori kihallgatója.
A Contarex Security Kft. és a Contarex Electronic Kft. ügyvezetője.

Beosztott állambiztonságiak

21. Augusztini Tamás • A BM III/III-4-c. alosztály beosztottja.
A Kristály Manufaktúra Parád 1708 Kft. ügyvezetője.

22. Balla Béla • 1989-ben a BRFK III/II-1/A. alosztály tisztje. Június 16-án titkos megbízottakkal és más állambiztonságiakkal kellett kapcsolatot tartania.
A BRFK volt bűnügyi igazgatója, Lamperth Mónika belügyminisztersége idején a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának műveleti szolgálatvezető-helyettese.

23. Béres László • 1989-ben a BRFK III/III-D. alosztály tisztje. Június 16-án „vizuális felderítést" hajtott végre a Hősök terén.
Ferencváros jelenlegi rendőrfőkapitánya, korábban VI-VII., illetve XVIII. kerületi kapitány.

24. Bikádi János • 1986 és 1990 között a Csongrád megyei politikai rendőrség századosaként értékelte többek közt Nagy Imre újratemetésének szegedi előkészületeit.
A szegedi Cserepes Sori Piac Kft. nemrég nyugdíjba vonult ügyvezetője.

25. Chászár László • 1989-ben a BM III/III-1-a. alosztály beosztottja.
A Cordon-Team Vagyonvédelmi Kft. ügyvezetője.

26. Csüllög Sándor • 1989-ben a BM III/III-4-c. alosztály beosztottja, Katkó Tamás fotóművész tartótisztje.
Az RTL Klub legnagyobb stratégiai partnereként ismert IKO Media Group terjesztési igazgatója.

27. Évinger István • 1989-ben a BM III/III-1-a. alosztály beosztottja.
A Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségével közösen alapított Lex Magánnyomozó Kft. tulajdonosa.

28. Harmados György • A BM III/III-7. osztály tisztjeként ő állította össze a többi állambiztonsági részlegnek küldött tájékoztatókat Nagy Imre újratemetésekor.
A fent említett Posys Kft. résztulajdonos-ügyvezetője.

29. Herbán Tibor • 1989-ben a BM III/III- 2-b. alosztály beosztottja.
A Bank Biztonság Bizalom Zrt. szervezési igazgatója.

30. Horváth József • 1989-ben a BM III/III-4-b. alosztály beosztottja.
A Fidesz-kormány idején a Nemzetbiztonsági Hivatal műveleti főigazgató-helyettese, később a Szilvásy György vezette titkosszolgálati szervek által „leleplezett" UD Vagyonvédelmi Zrt. társtulajdonosa.

31. Kaizinger Zoltán • 1989-ben a BM III/III-2-a. alosztály beosztottja, a Fidesz-tagként (Nagy Imre újratemetése kapcsán) demonstrációellenes hangulat szításával megbízott Szeszák Zsoltot ő szervezte be.
2004-ig a ciprusi gyökerű Omninvest Oltóanyagtermelő Kft. felügyelőbizottsági tagja, 2005-ig ugyanilyen megbízást lát el a Medyag Immunbiológiai Kft.-ben.

32. Kalauz Lajos • 1989-ben a BM III/III- 3-a. alosztály beosztottja.
A Micro Police Magánnyomozói Kft. résztulajdonosa.

33. Karmos Gábor • 1989-ben a BM III/III-2-a. alosztály beosztottja. Harmados György mellett részt vett a többi állambiztonsági részlegnek küldött iratok összeállításában. Titkárhelyettese volt az 1989. október 23-a biztosítására alakult operatív bizottságnak.
A Közúti Közlekedési Akadémia Kft. vezetője, a Lorre-Centrum Kft. tulajdonosa, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkárhelyettese.

34. Kazinczy Gusztáv • 1989-ben a III/III-2-a. alosztály beosztottja, a június 16-i újratemetésről jelentő Szakáll Ákos tartótisztje.
A Kulcsár Attilához kötődő perekben a telefonlehallgatások szakértője (a Nemzetbiztonsági Hivatal alezredeseként).

35. Kivágó Iván Györgyné • 1990 előtt a III/II-8/B. alosztály munkatársa.
1991-ig a nemzetbiztonság kötelékében maradt, jelenleg a XXIII. kerület szocialista alpolgármestere. A legutóbbi költségvetési szavazáskor a Fővárosi Közgyűlés tagja.

36. Kohári Tibor • 1989-ben a BRFK III/III-D. alosztály tisztje. Ő foglalkozott Fónay Jenő levelezésének kiértékelésével. Június 16-án több titkos megbízottal is kapcsolatot tartott.
Magánnyomozókat, biztonságszervezőket oktat, neve szerepel a rendészeti tárca vizsgaelnöki listáján.

37. Lakó János • 1989-ben a BRFK III/III-B. alosztály tisztje. Nagy Imre és társai újratemetésének napján kapcsolatban állt több ügynökkel.
A gibraltári cégek tulajdonában lévő Gallon-Invest Kft. ügyvezetője, a Wabard Biztosító Zrt. biztonsági főnöke.

38. Lehotka Ferenc • 1989-ben a BRFK III/II-1/A. alosztály tisztje. Június 16-án több hálózati személlyel is kapcsolatot tartott.
A MÁV Zrt. biztonsági igazgatóságának szakértője.

39. Pallagi Anikó • 1989-ben a BM III/III- 2-a. alosztály tisztje.
A Mihók Erika, Pallagi Anikó és Göböl Edina Ügyvédi Iroda tagja, a Rendőrtiszti Főiskola adjunktusa, a főiskola Büntetőjog című jegyzetének társszerzője.

40. Peredi György • 1989-ben a BM III/III-4-b. alosztály beosztottja, az SZDSZ-rendezvényekről jelentő Horváth László Pongrác tartótisztje.
A magánnyomozásra szakosodott VI-PE Információs Bt. vezetője, a fent említett Posys Kft. állandó partnere.

41. Péter-Bartha Gábor • 1989-ben a BM III/III-1-a. alosztály beosztottja.
A Medgyessy-Gyurcsány-kormányok idején a nemzetbiztonsági kabinet titkára. Juhász Ferenc egykori honvédelmi miniszter 2004-ben a szolgálati érdemjel arany fokozatával tüntette ki.

42. Plézer Viktor • 1989-ben a BM III/III-3-a. alosztály beosztottja.
Az Általános ismeretek a bűnügyi rendőrség nemzetközi szervezetéről című könyv szerzője, szakmai konferenciákon a legnagyobb biztonsági cégek között jegyzett G4S-csoport szakértője.

43. Rovó József • 1989-ben a BM III/III- 6-a. alosztály beosztottja.
A König Security Kft. és a Ras-Tech Vagyonvédelmi Kft. vezetője.

44. Rummel József • A rendszerváltás előtt III/III-as, III/II-es, illetve III/I-es tiszt.
2006-ban a Magyar Szocialista Párt hódmezővásárhelyi szervezetének kampányfőnöke.

45. Salgó László • A rendszerváltás előtt a Csongrád megyei III/I-II-III-kirendeltség elemzőtisztje.
2002 és 2004 között országos rendőrfőkapitány, utána az Europol igazgatóhelyettese volt.

46. Samu Mihály • 1989-ben a BM III/III-2-a. alosztály beosztottja.
A Securitas Biztonsági Szolgáltatások Kft. ügyvezetője.

47. Sasvári Rudolf • 1989-ben a BRFK III/II-1/A. alosztály tisztje. Június 16-án kapcsolatban állt több ügynökkel.
Az Ulysses Team Magánnyomozó Kft. tulajdonosa, az Üzleti hírszerzés, avagy az ügynöktartás ábécéje című könyv szerzője.

48. Szekeres Ferenc • 1989-ben a BM III/III-1-c. beosztottja.
A moszkvai magyar nagykövetség attaséja (a rendészeti tárca delegáltja).

49. Tasnádi László • 1989-ben a BRFK III/II-2. alosztály tisztje. Június 16-án kapcsolatban állt több ügynökkel.
A 2002-es kormányváltás után eltávolították az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal bűnügyi igazgatói székéből, ma a Pintér Sándor tulajdonában álló Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. vezérigazgatója és a Pajzs 07 Biztonságvédelmi Zrt. igazgatósági tagja.

50. Troll György • 1989-ben a BM III/III-4-a. alosztály beosztottja.
Az I. S.-Inside Security Tanácsadó Kft. tulajdonosa.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. maradando 2009. június 30. 23:19
  „Nem lepődik meg senki ,ha arra kell még várnunk ,hogy kik a III/I-II-III űgynökök a gárdában és a jobbik soraiban ? Mert arra bizony várhattok ! Talán a következő rendszerváltásnál kiderűl.!= ?”
 • 42. flexsnake 2009. június 30. 23:04
  „41. nekik köszönheted hogy még van hol élned, hogy még létezik ez a szarkupac. Ez volt régen is. Az egy másik rendszer volt.”
 • 41. Rozsdás 2009. június 30. 22:45
  „És a mostani nemzetbiztonsági tisztek hogy élnek?
  Mert ma is működik a nemzetbiztonsági hivatal!!
  Azt meg 20-év mulva tudjuk meg.”
 • 40. Hmmm... 2009. június 30. 19:27
  „Ezek az embernek titulalt lenyek, akik a besugok, spiclik koze tartoznak,jellemtelen figurak. Aki penzert es haszonert kepes barkit is feladni, annak mindegy ki az alany, az az barmilyen rendszerben is eljen, a "munkajat" peldasan es gatlastalanul tudja vegezni. Altalaban konnyen valtanak nezeteket, ha egyaltalan van nekik ilyesmi az agyukban. Valojaban az emberiseg sopredeke mind aki ebbe a kategoriaba tartozik.”
 • 39. Titanilla 2009. június 30. 19:17
  „Kedves " söndör" 5.sz. Én a 30 évnél két ésfélszer idősebb vagyok, és bizony nem voltambesugó, semmilyen szinten! Igaz nem is környékeztek meg soha, párttag sem voltam.! És hidd el nagyonsokan voltunk még ilyenek! Na persze nem is lettem miliomos. Ezzel együtt tudom sok besugó volt, ahol én laktam a 7 lakó közül 2, de ezt tudtuk is. Nem is igen titkolták. Egyik még a saját férjét is elinternáltatta, ártatlanul! Igen ilyen is volt. És tudnék még mesélni!”
 • 38. aranka2 2009. június 30. 18:18
  „27 Birodalmi, nálad a pont. Mocskos diktatúra volt, kiszolgálói meg a rendszerváltás után oda dörgölőztek, ahová tudtak. Ki jobbra, ki balra, mert elveik persze nem voltak.”
 • 37. redstar 2009. június 30. 17:25
  „36.bespin: Tényleg nem itt tartanánk... sokkal lejjebb..pedig az már "szép" teljesítmény lenne! :-)))”
 • 36. bespin 2009. június 30. 17:19
  „Persze Logi, ismerek a környezetemben is egy-kettőt, én ezeket az embereket a politika és a gazdaság közelébe sem engedném.Nyilvánosságra hozni mindegyik nevét, ahogy néhány régi csatlósunknál megtették. Törvényi tiltás kellett volna ´90-´91 környékén. Nem tartana itt a nemzet , ahol jelenleg.”
 • 35. flexsnake 2009. június 30. 17:14
  „33. nem fogok, engem szórakoztat ;) Várom mikor ugrotok egymásnak. A végén mindenképpen nyerek :D”
 • 34. Logaritmus 2009. június 30. 17:08
  „Bespin, abban igaza van flexnek, hogy sok volt szolgálati tiszt és besúgó ma a jobboldal kedvelt figurája. Szerintem te is kapásból tudsz olyan volt KISZ/MSZMP/III/III tagokat mondani Kövér Lászlótól kezdve Vikidál Gyulán át a volt Magyar Gárda kapitányon át (aki ma az "őrző szárny" vezetője) mondani.”
 • 33. bespin 2009. június 30. 16:56
  „flex, te a gárdázásba fogsz beleőrülni.
  Ha ez bekövetkezik, akkor egy jó pontot már szereztek nálam!”
 • 32. flexsnake 2009. június 30. 16:16
  „OSzt valahogy véletlen az is kiderült hogy az egyik elkötelezett pártkönyves besúgó ma a jobboldalon dolgozik :D végén még az is kiderül hogy az mszp terméke a jobbik : D Nem is csodálkoznék rajta.
  Lefejező gárdista....többszörös bűnelkövető kapitány..... kiskorúval fajtalankodók meg garázdák.... egyik képen bilincsben másikon nyakkendőben vigyorog :D”
 • 31. madártej 2009. június 30. 15:29
  „Azaz, aki nem halt még meg, szinte mind jól él. Ez ám a karrier!”
 • 30. Mathiasking 2009. június 30. 15:04
  „24. hozzászólás rebellis 2009.06.30. 14:31

  Valahogy egyikőtök sem volt fizikai kapcsolatban ezekkel a szemétláda fasuszta módszereket alkalmazó népnyúzó állatokkal kapcsolatban ugye? Na én igen, úgy hogy semmi elfogultság nélkül állítom, mind eladná az anyját a hatalomért!”
 • 29. .suhym. 2009. június 30. 15:01
  „24. rebellis!

  " Mo-n igenis a korábbi rendszerben is csak a tehetség számított, a beszervezett ügynökök jelentéseinek nem volt semmi igazán nagy visszhangja."

  Ha tudnád mekkorát tévedsz.
  Igenis óriási jelentősége volt. Életeket tett tönkre egy-egy besúgás, jelentés...nem kicsit, nagyon! Sokszor a halálba kergetett embereket..((

  Nálatok a családban ezek szerint nem volt ennek szenvedő alanya, azért vagy ezen a véleményen, de talán meg kellene kérdezni olyanokat, akikről jelentettek.

  Mocskos rendszer volt.... mocskos volt a beszervező, a tartótiszt, aki sokszor zsarolással, fenyegetéssel bírt rá embereket hogy írjanak alá....”
 • 28. Mathiasking 2009. június 30. 15:00
  „16. hozzászólás dodó 2009.06.30. 11:43

  Vannak, de azok már a Rákosi rendszer kiszolgálóinak unokái! A rendszer pedig továbbra is komcsi szoclib!”
 • 27. Birodalmi 2009. június 30. 14:58
  „24 rebelis, akkor szerinted az is túl lenne misztifikálva és nem lenne gond, ha most Echmann, Göbbels, vagy éppen Szálasi vezetne valamilyen céget, vagy a belügyminisztériumba dolgozna, állami pénzekhez hozzájutva?”
 • 26. .suhym. 2009. június 30. 14:46
  „"..Nem sok olyant lehet ma HU ban találni a 30 évnél idősebbek között, aki nem sorolhato ba (valamilyen szinten) valamely undorító besúgó vagy megfigyelő rendszerbe..."

  Ez egyáltalán nem fedi a valóságot.”
 • 25. Logaritmus 2009. június 30. 14:43
  „"..megtorlásként egy országos Múzeum, Könyvé-és levéltárba száműzött tudományos kutató, majd igazgatóhelyettes.."

  Ez jó. :) Igen, voltak balek "tisztek", kamu jelentés író beszervezettek, karrier miatt pártba lépett hülyék, ártalmatlan megtévesztettek is. De attól még nem szabad elbagatellizálni azt a kort, és a kárt amit ezek az emberek, vagy a náluk aljasabbak tettek. Már régen nyilvánosságra kellett volna hozni a neveket, egytől egyig.”
 • 24. rebellis 2009. június 30. 14:31
  „Szerintem túl van misztifikálva ez a besúgósdi-ügynökösködési vádaskodás. Mo-n igenis a korábbi rendszerben is csak a tehetség számított, a beszervezett ügynökök jelentéseinek nem volt semmi igazán nagy visszhangja.
  Az 1956-os eseményekben a forradalmi bizottság élére válaszott, a Kisgazdapárt újjászervezésében résztvevő, gimnáziumi tanár, majd gondolom megtorlásként egy országos Múzeum, Könyvé-és levéltárba száműzött tudományos kutató, majd igazgatóhelyettes, és igazgatóból is lehetett a Magyar Köztársaság miniszterelnöke.
  A Fővárosi Tanács tisztviselőjéből, aki az 1956-os eseményekben a Budapesti Forradalmi Bizottság és az értelmiség forradalmi tanácsának tagja lett, majd internálták, és később vendéglátóipari vállathoz került, anmelynek igazgatója is lett, majd később ő is lehetett a Magyar Köztársaság miniszterelnöke.
  Érdekes dolgok ezek!
  Szóval az egész rendszer akkor is tele volt lyukakkal, saját zsebre dolgozó tartótisztekkel, akik a Júdás pénzért bárkit felírtak a beszervezettek listájára, hiszen ez titkos volt, csak ők ismerhették, hogy ténylegesen megtörtént-e a listára felkerült egyén beszervezése.
  A semmitmondó jelentések alapján csakis látszatként működő "elnyomás" valódi történeti feldolgozása még hátravan, ezt egy-két generáció elmúlása után lehet csak objektíven megtenni, amikor már nem érdeke senkinek sem a ködösítés.
  Addig az ilyen listák csak arra jók, hogy besározzanak embereket, és ksi vakarás után rögtön előbukkannának azok a fránya önös üzleti érdekek. Addig a pórnépnek meg hajítanak néha egy-egy csontot, mikor milyen érdekek mozgatják a szálakat, a pórnép meg csak rágódik rajta.”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb árhullám a Dunán

Újra árad a Duna. Nagybajcsnál délután megállt a vízszint csökkenése, azóta lassan, de folyamatosan… Tovább olvasom