Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Imádja a focit

A közönség elsősorban komikaként ismeri, mégis született tragikának tartja magát. Shütz Ila színésznő a horvát tengerparton piheni ki az egész évi hajszát. Másik kedvenc helye Rio de Janeiro híres strandja, a Copacabana.
– A bohózattól a tragédiáig minden műfajban bizonyított már. Melyik a kedvence?
– A vígjátékokban, bohózatokban aratott sikereim dacára bevallom: legjobban a mély drámákat szeretem. A látszat ellenére nem komika, hanem született tragika vagyok. Szerencsére a Madách Színházban három-négy évente kaptam egy-egy jó Moli re-, Shakespeare- vagy Miller-szerepet. Talán azért olyan széles a palettám, mert a stílusérzék a legerősebb képességem. Egyszerűen ezzel születtem.
– Hogyan tölti a nyarat?
– Elhatároztam, hogy csak nagyon kevés fellépést vállalok, és a barátnőmmel elmegyünk Horvátországba kipihenni az egész évi hajszát. Imádom az Adriát, ahol a nagy kékségben összeér a tenger és az ég. Dalmácia számomra a világ egyik legszebb helye. A másik Rio de Janeiro híres strandja, a Copacabana. A bt.-met is róla neveztem el, mert rajongok a latin-amerikai muzsikáért, a szambáért, a karneválért, és a brazilok fociimádata is magával ragad. Számukra a pénz talán nem olyan fontos. Úgy tűnik, mindenki elfogadja azt, ami jut neki: a bádogházat éppúgy, mint a tengerparti villát.
– Nézte a foci-vb-t is?
– A fociban csak a győzelmet szeretem. A kosárlabdameccseket rendszeresen nézem, imádom a vízilabdát is, ha sportszerűen játsszák. A foci-vb-ből mindig csak a döntő érdekel. Most is csodálatos volt a mérkőzés. Mondanom sem kell, a braziloknak szurkoltam, és többször is üvöltve fölugrottam. Nem voltam egyedül, ugyanilyen hangokat hallottam a szomszédból is.
– Tizenkét évvel ezelőtt játszottam utoljára igazi, katarzisos drámát, a Bernarda Alba házát a Madáchban. Most a József Attila Színházban mutatjuk be O’Neill Hosszú út az éjszakába című fantasztikusan jól megírt tragédiáját, amiben megkaptam az anya szerepét. Alig várom, hogy megkezdődjenek a próbák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságos konyhák

Csak kisebb munkabiztonsági hiányosságokat tárt fel a vendéglátó-ipari munkahelyeken megyénkben… Tovább olvasom