Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Indul a pályázat a nem termelő mezőgazdasági beruházásokra

Az idén ismét benyújtható támogatási kérelem a nem termelő mezőgazdasági beruházásokra az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) keretében - közölte Soproni Horváth Lajos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) sajtófőnöke az MTI-vel.
A támogatást lehet kérni mezővédő fásításra, sövénytelepítésre, természetvédelmi és környezetvédelmi célú gyeptelepítésre, valamint az úgynevezett rovarteleltető bakhát létesítésére. Eszközbeszerzésre további két jogcímen igényelhető a támogatás: a természetes alapú kerítés építésére, valamint a madárvédelmi berendezés létesítésére.

Az intézkedés célja, hogy a Natura 2000-es területeken, illetve az EMVA agrár-környezetgazdálkodási programjába (AKG) bevont területeken gazdálkodók olyan beruházásokat valósítsanak meg, amelyekkel növelik az általuk használt terület természeti értékét, elősegítik a biodiverzitás - a biológiai sokszínűség - fejlesztését, és ösztönzik az Agrár-környezetgazdálkodási és a Natura 2000 támogatás feltételeinek betartását.

A kérelmeket a tavalyi évhez hasonlóan az idén is kizárólag elektronikus úton fogadja a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal június 1. és július 26. között.

Az elektronikusan benyújtott kérelem mellékleteit papír alapon kell beadni a kérelmező székhelye vagy lakóhelye szerinti területileg illetékes megyei MVH kirendeltséghez, hivatkozva a benyújtott támogatási kérelmen szereplő iktatószámra - hívta fel a figyelmet a sajtófőnök. Hozzátette: a kifizetési kérelem benyújtására október 1. és 31-e között van lehetőség.

A múlt évben 664 kérelem érkezett a meghirdetett célprogramokra, ebből 34-et visszavontak a gazdálkodók. A legtöbb kérelem a természetes alapanyagú madárvédelmi berendezések célprogramra érkezett.

Az összes célprogramra rendelkezésre álló kifizethető forrás több mint 3,5 millió eurónak megfelelő forintösszeg, azaz csaknem egymilliárd forint.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Asszonytalálkozó Budapesten

A VI. Kárpát-medencei Asszonytalálkozót szombaton rendezi meg Budapesten a Magyar Asszonyok… Tovább olvasom