Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Indul a VIII. Debreceni Költészeti Fesztivál

A magyar költészet jelentős élő alkotóinak és műveiknek megismertetését, a költészet és az olvasás népszerűsítését, valamint Debrecen és a kortárs művészek kapcsolatának erősítését igyekeznek elősegíteni a szervezők a csütörtökön induló és két napig tartó VIII. Debreceni Költészeti Fesztivál programjaival.
A cívisváros idén Balatonfüreddel közösen rendezi meg a fesztivált, amelynek középpontjában az olasz kultúra áll.

Csütörtök este a füredi Salvatore Quasimodo Költőverseny egyik díjazottjával, a József Attila-díjas Szőcs Gézával találkozhat a közönség a debreceni Kölcsey Központban, ezt követően az itáliai költő publicisztikai alkotásait megjelenítő irodalmi esten vehetnek részt az érdeklődők. Az est előadói között lesz a díjazotton kívül Gergely Éva és Kálmán Tamás előadóművész, Nemcsák Károly színművész, Praznovszky Mihály, a Tempevölgy főszerkesztője, Tomaso Kemény költő, Madarász Imre italianista, irodalomtörténész, a Debreceni Egyetem Olasz Tanszékének vezetője.

Pénteken a Kölcsey Központ Báltermében Az Isteni Színjáték isteni költője: Dante címmel tart előadást Madarász Imre.

A költészeti fesztivál díszvendége az idén 80 éves Csoóri Sándor lesz, akivel péntek este hallgathat meg egy kötetlen hangulatú beszélgetést az érdeklődő közönség. A fesztivál záró rendezvényeként megrendezendő Csoóri-esten a költőt köszönti mások mellett Kósa Lajos polgármester és Császár Angela Jászai Mari-díjas színművész is.

A rendezvény egy kísérőprogrammal, az általános- és középiskolai szavalóversennyel igyekszik megszólítani a fiatalokat és népszerűsíteni körükben az olvasást és a költészetet. A különböző kategóriákban induló versenyzők legjobbjai Csoóri Sándortól vehetik át díjaikat péntek este.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi egyetem is kap szuperszámítógépet

Szuperszámítógépet kap három hazai egyetem: a debreceni, a szegedi és a pécsi. A beruházás összesen 4,2 milliárd forintba kerül. Tovább olvasom