Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Ismét megrongálták a holokauszt-emlékművet

Ismét megrongálták a holokauszt-emlékművet Zalaegerszegen, alig néhány héttel a helyreállítása után; a talapzaton álló oszlopot ledöntötték, a világítótesteket pedig kirúgták a helyükről - közölte a helyi zsidó hitközség elnöke vasárnap.
Az emlékmű megrongálása és egy részének ledöntése miatt a hitközség vasárnap feljelentést tett - közölte Siklósi Vilmos. Mint mondta, szombaton, a késő délutáni órákban meg sértetlen volt az emlékmű.

A közterületen álló emlékművet az elmúlt hetekben állíttatta helyre az önkormányzat. A húsvéti ünnepek alatt a talapzaton álló oszlopot döntötték le a helyéről. Ezt megelőzően 2005-ben ellopták róla a műtárgyakat, a helyreállítása akkor mintegy 700 ezer forintjába került a városnak.

Az emlékművet a holokauszt 60. évfordulóján állították fel a zsidó áldozatok emlékére a zalaegerszegi zsidó temető előtti parkban. A bronzzal díszített emlékművön annak a 868 zalaegerszegi polgárnak a neve olvasható, akiket 1944-ben hurcoltak el koncentrációs táborokba.

Olvasóink írták

 • 17. szilléri 2010. május 11. 14:39
  „1 % az 1 % ! 2+2 = 4
  Egyszerű !”
 • 16. apátfalvifaszagyerek 2010. május 03. 23:13
  „Ha nem vertétek volna szét, nem kerülne semmibe....
  <moderálva személyeskedő>”
 • 15. dodó 2010. május 03. 20:36
  „Sokba kerül(nek) nekünk...”
 • 14. apátfalvifaszagyerek 2010. május 03. 16:00
  „<moderálva kösz>

  Szilléri! Örülök annak, hogy te is barbár dolognak gondolod az emlékmű megrongálását. De te ezt írtad: 1%-os probléma. Nem, nem csak a népesség 1%-ának van ezzel problémája. Hanem minden jóérzésű nem zsidó embernek is.

  Akik meg a holokausztot mint "lerágott csontot" említik, azért olvasni megtanulhatnának. A holokauszt itt azért jött megint elő, mert pár "nagymagyar" egy emlékművet rongált meg, ezzel halott emberek emlékét meggyalázva. A hadifogságba esett nagyapák meg dédapák sorsa is borzasztó, de ezzel az "énáűldozatomanagyobbbüdös zsidók" dumával az egész II. vh.-s tragédiát bagatellizáljátok el. Nemcsak ti, hanem mondjuk azon zsidók is, akik meg az ő tragédiájukat tartják a legnagyobbnak. Mindazonáltal lehet megemlékezést tartani mindeni számára. Attól, hogy ti mocskolódtok, nagyapáitok emléke nem lesz ápolva...”
 • 13. jozko 2010. május 03. 13:24
  „Felszabadító-megszállók.....Mo. a III. Birodalom oldalán elveszítette a 2. vlágháborút/is/! A győztesek a vesztes Mo-t a szovjet m e g s z á l l á s i zónába sorolták. Komolyan is vették /lásd 1956-nyugati hatalmak kívülállása/.A címkék , mint szövetsége, szovjet-magyar barátság, legvidámabb barakk-a vesztes státuszunkat nem változtatták meg. A közös, langyos, zavaros internacionalista fürdővízben ment a tipi-tapi, digi-dugi: egy kicsit gazdagnak, egy kicsit boldognak érezhette magát a nép. Aztán hirtelen kiöntötték a fürdővizet-vele szappant, gyereket, és kiderült: jé, meztelen a király...és a miseggünk is kivan. De ez már nem az egyik-mások oldalon elesett katonákról vagy áldozatokról szlól! Ők nyugodjanak békében, a mgunk dolgát nekünk kell rendbe tenni. Méghozzá minál előbb, mert még mindig úgy állunk a jól öltözöttek között, mint a naturisták! Egy ideig még röhögnek rajtunk, aztán elkerítenek, mert nem iééünk a képbe...”
 • 12. anatole 2010. május 03. 08:33
  „Nem értem, a Holokauszt már egy lerágott csont. Nem lehet olvasni a cigány vagy a többi népről ahol emlékművet rongáltak volna. Illö lenne szemléletet váltani a Holokauszt témában, mert igaz 60 éve hülyitik ezzel a világot de az igazságot is mellékelni kellene a holokauszt gyár mellé. Apám és más apja hadifogságban voltak éveken keresztü, az oroszok millió embert öltek meg és tüntettek el, azokkal mi is van, zsidók!!
  Anatole Hongrois.”
 • 11. jozko 2010. május 03. 08:23
  „Saját lelkiismerete mindenkit megbüntet-és ráadásul akkor, amikor legkevésbé számít rá. A kilőtt nyílvesszőt nem lehet visszafordítani-pedig néha jó lenne, igaz?”
 • 10. LukSzusz 2010. május 03. 07:30
  „A mi családunkban többen voltak -ma már elhunytak-orosz hadifoglyok,még beszélni sem lehetett róla,mert a falnak is füle volt,pedig ők magyarok! voltak.”
 • 9. szilléri 2010. május 03. 05:43
  „Természetesen 8. rozatorral tökéletesen egyetértek, de nem erről beszéltem ! A bűn és bűncselekmény megkérdőjelezhetetlen kategória ezért is anakronisztikus a holokauszt törvény.”
 • 8. szilléri 2010. május 03. 05:40
  „Kedves Apátfalvi....!
  Csak jelezni kívántam, hogy hasonló gyakorisággal rongálják meg pl. a Vereckei vgy jó néhány vajdasági emlékművünket.
  Az 1 % azt jelenti, hogy a népesség 1 %-a birtokolja a sajtó hírek 40 %-t.

  Prioritások !Mond ez neked valamit?
  pl. hetek óta a Daróczi Józsival van tele a sajtó meg a t. -m !
  A Hitgyüli szekta vasárnapi csápolása téged nem iritál?
  Ugorjál már ki Romániába és vissza felé látsz egy piros fehér zöld színű zászlót és az van aláírva HUNGARY Magyarország.
  Uff! Most én beszéltem. <moderálva....> !”
 • 7. apátfalvifaszagyerek 2010. május 02. 23:35
  „moderálva sértő”
 • 6. rozator 2010. május 02. 20:34
  „Lacas !szilléri! Aki bármilyen emlékművet gyaláz, az szerintem gyökér!!(petrezselyem)”
 • 5. szilléri 2010. május 02. 20:19
  „Az én családomat nem szabadították fel ha jól emlékszem. Azt nem is merem leírni. hogy tele van a <moderálva> a holok-al., mert még a végén lecsuknak. Felvidék ? Vajdaság ?????????? Az sem volt semmi !”
 • 4. szilléri 2010. május 02. 18:29
  „1 %-os probléma. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. jozko 2010. május 02. 17:55
  „Ez ám a hősiesség! Ámbár magára valamit is adó harcos sebesültekkel nem háborúzik, a halottakat meg végképp békén hagyja. Érthető, vitézek- aki valamit is ad magára! Ezzel magatok alatt vágjátok a fát-az emberek többsége ugyanis megveti a hullagyalázókat-már ugye, aki valamit is ad magára...”
 • 2. krisztoballit 2010. május 02. 17:33
  „Ezzel az a baj, hogy hiába döntögetik le meg szedik szét, a város pénze megy rá a felújítgatásra, ergo magukkal szúrnak ki...”
 • 1. Lacas 2010. május 02. 16:55
  „Mindjárt sirva fakadok...<moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos vasúti gázolás Egyeknél - késnek a vonatok

Halálra gázolt egy embert a vonat vasárnap délelőtt a Hajdú-Bihar megyei Egyek külterületén -… Tovább olvasom