Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Jelképes melegházasságot tartott a Humanista Párt

A melegek elleni hátrányos megkülönbözetés ellen tiltakozott az a két - egyébként nem leszbikus lány - akik szimbolikusan örök hűséget fogadtak egymásnak Budapesten, jelentős rendőri biztosítás mellett.
Jelképesen két lány fogadott örök hűséget egymásnak a Humanista Párt által szervezett politikai figyelemkeltő megmozduláson szombaton, a fővárosi Batthyány téren.

A komoly rendőri készültséggel biztosított rendezvényen a két lány - akik közül egyik sem leszbikus - mintegy harminc fő előtt mondott jelképesen egymásnak igent. A szivárványos zászlókat lengető részvevőket kordonnal zárták el, a környéken legkevesebb tizenöt rendőrautó sorakozott. Rendbontás, ellentüntetés nem volt - tapasztalta a helyszínen a távirati iroda tudósítója.

Várady Tibor, a Humanista Párt elnöke elmondta az MTI-nek, hogy rendezvényükkel a melegek hátrányos megkülönböztetése ellen tiltakoznak, mivel szerintük elfogadhatatlan, ami a múlt hétvégi meleg felvonuláson és utána történt Budapesten. A párt elnöke szerint a döntéshozóknak, a politikusoknak is állást kellene foglalniuk azért , hogy "ne az intézményes diszkrimináció és erőszak érvényesüljön Magyarországon".

A Humanista Párt támogatja a melegek házasságát - tette hozzá. A két lány, akik a Batthyány téren a felső rakparton fogadott egymásnak örök hűséget, valójában nem leszbikusok - mondta Várady Tibor, aki szerint "most a szimbólum a fontos".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét súlyos sérüléssel járó baleset Fejér megyében

Viszonylag sok, összességében azonban leginkább könnyű sérüléssel végződő közlekedési balesetnél… Tovább olvasom