Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Jobbik: a kormány ad hoc jelleggel dönt a Puskás Stadionról

A párt szerint az, hogy a 2012-es költségvetésben nem szerepel forrás a Puskás Stadion újjáépítésére, ám most mégis döntött a tervekről a kormány, azt bizonyítja, hogy a kabinet ad hoc jelleggel dönt milliárdos beruházásokról.
Szilágyi György jobbikos politikus hangsúlyozta: Magyarországon szükség van korszerű, modern, többféle rendezvény befogadására is képes stadionra.

A Jobbik éppen ezért nyújtotta be a 2012-es költségvetéshez azt a módosító indítványt, amely 7,6 milliárd forintot különít el a Puskás Stadion bontási, tervezési és építési munkálatainak első ütemére.

Szilágyi György szerint két eset lehetséges: vagy a Jobbik újabb sikeres érdekérvényesítéséről van szó, vagy a kormány már most semmibe veszi a saját költségvetési tervezetét és ad hoc jelleggel dönt komoly milliárdos beruházásokról.

A jobbikos politikus szerint mivel a képviselői módosító indítványok beadásának határideje lejárt, ezért ha a kormány 2012-ben meg akarja kezdeni a Puskás Stadion újjáépítését, akkor arra "pusztán azért lesz lehetősége, mert a Jobbik előrelátóan benyújtotta módosító indítványát", vagy a kormánytöbbség leszavazza azt és benyújt egy bizottsági módosító indítványt.

Gíró-Szász András kormányszóvivő pénteken jelentette be, hogy a kormány megtárgyalta és elfogadta a kabinet a Puskás Ferenc Stadion újjáépítésével kapcsolatos koncepciót, amely szerint egy 40 ezer férőhelyes - igény esetén 55 ezer férőhelyesre bővíthető -, UEFA 5-ös kategóriájú sportlétesítmény épül összesen 35 milliárd forintból. A stadion a "2011 végétől 2015-ig terjedő időszakban valósul meg" - mondta a kormányszóvivő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szmogriadó: szennyezéscsökkentő programot sürget az LMP

A szálló por mennyiségét csökkentő budapesti program indítását kéri a fővárostól Somfai Ágnes… Tovább olvasom